Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Închisoare cu executare pentru o femeie din Alba care și-a abandonat cei 3 copilași: Timp de 4 ani nu a plătit pensia de întreținere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Închisoare cu executare pentru o femeie din Alba care și-a abandonat cei 3 copilași: Timp de 4 ani nu a plătit pensia de întreținere

O femeie din Alba a fost condamnată de magistrații Judecătoriei Aiud la pedeapsa de 8 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie.

Sentința a fost pronunțată în data de 21 aprilie, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inculpata a fost căsătorită în perioada anilor 2003 – 2017, având împreună cu fostul soț trei copii minori, cu vârste de 17, 16 și respectiv 12 ani.

Prin Sentinţa civilă pronunțată de Judecătoria Câmpeni, rămasă definitivă prin neexercitarea căii de atac la data de 02.07.2017, a fost stabilit domiciliul persoanelor vătămate la bunica paternă.

De asemenea, s-a dispus ca autoritatea părintească să se exercite de către bunica paternă a minorilor și a fost obligată inculpata să plătească în favoarea persoanelor vătămate suma de 725 lei, lunar, cu titlu de obligație de întreținere, începând cu data introducerii cererii și până la majoratul acestora.

S-a apreciat de către Ministerul Public că fapta inculpatei care, în perioada iulie 2017 – 04.02.2021, cu rea-credinţă, pe o perioadă mai mare de 3 luni de zile, nu şi-a îndeplinit obligaţia de a achita pensia de întreţinere, în cuantum de 725 lei, stabilită prin Sentinţa civilă pronunţată de Judecătoria Câmpeni, în beneficiul persoanelor vătămate minore, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de abandon de familie.

În cursul cercetării judecătoreşti au fost acordate 7 termene de judecată, în acest sens fiindu-i acordată inculpatei posibilitatea de a se prezenta în faţa instanţei.

La termenul din data de 08 aprilie 2022, în urma punerii în executare a unui mandat de aducere, inculpata a fost adusă în faţa instanţei de judecată, dar aceasta a solicitat amânarea cauzei, în vederea achitării unor sume de bani către părţile civile.

Inculpata nu s-a mai prezentat la termenele acordate ulterior, fără să îşi justifice în vreun fel absenţa.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea