Închisoare cu EXECUTARE pentru două femei din București pentru că nu au vrut muncă în folosul comunităţii. Au fost condamnate de instanța Alba pentru înșelăciune

Închisoare cu EXECUTARE au primit două femei din București pentru că nu au vrut muncă în folosul comunităţii. Au fost condamnate de Judecătoria Cîmpeni pentru înşelăciune şi complicitate la această infracţiune.

Broscăţeanu Gabriela şi Vochin Mariana sunt acuzate că au indus în eroare o societate comercială din comuna Sohodol căreia i-au produs o pagubă de circa 6.522 de lei. Chiar dacă valoarea sumei cu care a fost înşelată firma nu este foarte mare, atitudinea nesinceră a inculpatelor în raport cu probele de la dosar, precum şi refuzul de a preciza dacă sunt de acord cu muncă în folosul comunităţii au determinat instanţa de judecată să dispună o sentinţă cu executare.

ELIT

Astfel, Broscăţeanu Gabriela a primit 1 an şi 5 luni de închisoare, iar Vochin Mariana a fost condamnată la 1 an şi 1 lună în regim de detenţie, acestea fiind obligate şi să restituie banii care au făcut obiectul infracţiunilor. Cele două inculpate au contestat hotărârea, dosarul ajungând pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în sarcina inculpatei Broscăţeanu Gabriela s-a reţinut că la data de 20 iulie 2015, prin atribuirea unui alt nume şi a calităţii de reprezentant al unei societăţi, l-a indus în eroare pe administratorul firmei din Sohodol prin negocierea şi emiterea unei comenzi ferme de transport pe ruta Slovenia – România şi l-a determinat pe acesta să facă demersurile şi actele necesare în vederea efectuării transportului cu scopul de a încasa în mod injust contravaloarea transportului de la beneficiarul acestuia. Pentru această inculpată s-a mai reţinut că la data de 21 iulie 2015 a indus în eroare acelaşi administrator obţinând efectuarea unui transport pe ruta Polonia – România pe cheltuiala persoanei vătămate şi încasarea contravalorii transportului de la beneficiar.

Pentru inculpata Vochin Mariana, procurorii susţin că aceasta are calitatea de administrator şi asociat cu capital majoritar al unei firme de transport şi a permis celeilalte inculpate să administreze în fapt societatea, inclusiv prin efectuarea operaţiunilor financiare cu cele două societăţi beneficiare ale transporturilor.

”Se reţine pentru aceasta că prin atitudinea sa a permis să se cauzeze un prejudiciu persoanei vătămate şi totodată aceasta ar fi ajutat-o pe cealaltă inculpată să intre în posesia sumelor de bani prin retragerea valorilor din contul societăţii. S-a mai reţinut că hotărârea infracţională a fost luată anterior primului act de înşelăciune din data de 20 iulie 2015 în condiţiile în care s-a decis inducerea în eroare a numitei cu privire la efectuarea mai multor transporturi, reuşindu-se în acest caz efectuarea  a două transporturi pe cheltuiala societăţii din Alba”, se afirmă în motivarea deciziei de la Judecătoria Cîmpeni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 20 mai 2018 at 12:11

degeaba le dati inchisoare daca in inchisoare nu le puneti la munca! Stau degeaba pe banii nostri!
Putorile trebuie puse la munca!
Nici paine fara munca, nici munca fara paine!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...