Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închirierea bicicletelor în Alba Iulia, mai SCUMPĂ din aprilie. GRATUITATE pentru elevii până în 18 ani

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia, au aprobat în ședința din 30 martie, modificarea tarifului de închiriat biciclete de la 4 lei/oră, la 8 lei/ prima ora de închiriere şi 7 lei următoarele ore, modificarea tarifului pe zi, de la 15 lei/24 ore, la 30 lei/24 ore.

Consilierul Ionuț Fulea a propus ca elevii până în 18 ani să aiba gratuitate, dar după o oră să plătească doar jumătate din suma.

Context – Green Revolution susţine reducerea poluării în marile oraşe, a impactului pe care activităţile umane îl au asupra mediului, cât şi creşterea calităţii vieţii locuitorilor în marile aglomerări urbane. Green Revolution îşi propunem să realizeze împreună cu autorităţile, strategii şi politici de mediu coerente.

Totodată militează pentru introducerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, pentru reducerea consumului de energie, pentru folosirea surselor regenerabile şi a tehnologiilor verzi, pentru implementarea sistemelor de colectare selectivă a deşeurilor şi pentru educaţia ecologică în şcoli.

Astfel în oraşele din României fiecare cetăţean trebuie să se bucure de un mediu curat iar comunităţile şi autorităţile trebuie să fie angajate, permanent, în sprijinul dezvoltării durabile a mediului urban.

Astfel printr-un parteneriar încheiat în anul 2014 între Municipiul Alba lulia şi Asociaţia Green Revolution – România, aceştia din urma pun la dispoziţia cetăţenilor urbei şi a turiştilor interesaţi un număr de 50 bicilete disponibile pentru închiriere.

Important de menţionat este faptul că Municipiul Alba lulia a beneficiat de privilegiile unui „proiect pilot”, fiind singurul oraş din ţară în care s-a pastrat tariful de 4 lei/h şi 15 lei/24 ore până la sfârşitul sezonului 2020, iar toate celelate oraşe în care activează centre de închiriere Ivelo, având tarifele modificate la valorile mai mari, încă din anii 2018-2019


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea