Rămâi conectat

Sport

Încet, încet, sportivii de la powerlifting revin în săli, acolo unde le este locul, după perioada de incertitudine și antrenamentele desfășurate în condiții speciale

Publicat

în

În cazul ramurii de sport powerlifting, reluarea antrenamentelor în baze sportive a fost posibilă începând numai cu data de 15 iunie, și asta din cauza normelor, hotărârilor politice și medicale care au afectat în ultimele trei luni activitatea sălilor comerciale, dar mai ales a bazelor sportive.

Astfel, în acest moment, cele mai multe cluburi sportive din țară afliliate la Federația Română de Powerlifting au ajuns, după multă vreme, să desfășoare pregătirea practicanților de powerlifting în spații adecvate, cu respectarea restricțiilor impuse de autorități. Totuși, bazele sportive improvizate de pasionații acestui sport pe perioada stării de urgență, de tip “garaj, șură, subsol bloc, curte etc” rămân în conservare deoarece există oricând pericolul, sau necesitatea, să fie reactivate la nevoie.

Același lucru bun se întâmplă și în judetul Alba unde marea majoritate a competitorilor și-au reluat activitatea în condiții aproape de normalitate. Săptămâna trecută, cu sprijinul conducerii CS Unirea Alba Iulia, sportivii secției de powerlifting au început din nou să efectueze antrenamente în baza sportivă Stadionul “Cetate”. Aici, în incinta sălii de forță situată sub tribuna întâi a arenei albaiuliene, s-a realizat igienizarea specifică cu substanțe dezinfectante asigurate de către club și se folosesc materialele de protecție și dezinfectare conform reglementărilor în vigoare.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea este important de subliniat că se respectă toate prevederile și hotărârile politico-medicale prin care se impune evidența clară a sportivilor, asigurarea a minimum 7 mp pentru fiecare sportiv, verificarea temperaturii corpului prin termoscanare, interdicția folosirii dușului și a consumului de lichide în timpul antrenamentelor și așa mai departe. Nu utilizăm în niciun caz instalația de climatizare, dar nu ascundem faptul că ne bucurăm de umbra furnizată generos de câțiva plopi! Îmi exprim totuși speranța că, în cel mai scurt timp, mai ales că o să urmeze perioade cu temperaturi foarte ridicate, o să avem voie să bem apă sau alte lichide în timp ce ne antrenăm pentru că sunt destule informații privitoare la pericolul dezhidratării, informații asimilate în cadrul cursurilor de pregătire antrenori sau din mass-media”, a transmis Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, prin intermediul unui comunicat de presă.

Antrenamentele în bazele sportive s-au reluat la un standard ridicat de pregătire datorită faptului că sportivii ce practică acest sport, în marea lor majoritate, s-au putut antrena în condiții aparte într-un mod special, în spații improvizate, însă cu echipamente specifice de cel mai înalt nivel, asigurate de FR Powerlifting și CS Unirea Alba Iulia. Putem concluziona, din acest punct de vedere, că încet, încet, se reîntorc sportivii și echipamentele sportive acolo unde le este locul, speranțele îndreptându-se și spre celelalte categorii socio-profesionale, așteptate, în scurt timp, să revină la normalitate.

Din perspectiva dezvoltării organizaționale a Federației Române de Powerlifting, în perioada imediat următoare sper să comunic un nou eveniment major, surprinzător sau nu pentru alții, dar foarte plăcut pentru noi…”, a încheiat Ovidiu Pănăzan (44 de ani), antrenor și sportiv cu rezultate extraordinare la niveului powerliftingului autohton, continental și mondial.

Publicitate

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia, victorie „grea” la Unirea | Energia Săsciori, scor cu noua ‘lanternă roșie”

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia, principala favorită la șefia Ligii a 4-a, a obținut o victorie „grea” la Unirea, pe terenul unde în urmă cu două luni pierdea finala Cupei României, la loviturile de departajare.

Inter, o nucă tare a acestui sezon, a deschis scorul prin Val. Drăgan (26, din penalty), fostul echipier al grupării albaiuliene, însă la pauză a fost scor egal, după ce R. Trif a punctat în minutul 45. Soarta celor trei puncte s-a decis tot din punctul cu var, în minutul 76, când un alt jucător experimentat, „căpitanul” Bogdan Bucurică, ex-Unirea Alba Iulia, a transformat a doua lovitură de la 11 metri dictată ce C. Aron (Alba Iulia), arbitru ce a avut mult de furcă în acest joc.

Studenții sunt la a doua victorie la rând și clasați pe ultima treaptă a podiumului, într-o ierarhie condusă de Spicul Daia Română, ce are maximum de puncte, CSU fiind la egalitate cu CIL Blaj, cu 10 puncte, iar interiști au cunoscut primul insucces stagional.

Electrica Furnizare Discount

În celălalt meci al zilei, Energia Săsciori a făcut scor cu Kinder Teiuș, ce a preluat „lanterna roșie” la golaveraj. Trupa lui Mircea Țîrlea s-a impus cu 5-0 (3-0), goluri Andreiu (3), Sava (25, 36), Greapcă (74, penalty) și Vulcu (81). De remarcat penalty-ul apărat de D. Petrașcu (54), la execuția lui D. Stanciu, la scorul de 3-0. Cu două succese la rând, formația de pe Valea Sebeșului este pe poziția a șasea.

Foto: Sorin STANCIU (CSU Alba Iulia)

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Spicul Daia Română – lider cu maximum de puncte!

Publicat

în

După rezultatele înregistrate în a 4-a rundă, Spicul Daia Română, singura formație cu maximum de puncte în Liga a 4-a, este noul lider! Trupa lui Ștefan Fogoroși a profitat de eșecul Olimpiei Aiud la Zlatna și a preluat șefia.

*Performanța Ighiu – Viitorul Vama Seacă 1-1 (0-0)

Combatantele rămân fără succes după 360 de minute scurse din acest campionat după remiza echitabilă înregistrată. Oaspeții au punctat primii prin I. Cociș (57), egalitatea fiind restabilită la penalty-ul transformat de Tripșa (83). Viitorul este la a doua remiză externă, iar ighienii și-au trecut cont primul gol și punct (victoria din etapa trecută, 7-0 cu Târnavele Tiur a fost anulată după ce adversarii s-au retras din Liga a 4-a).

Electrica Furnizare Discount

*GT Sport Alba Iulia – Spicul Daia Română 0-2 (0-2)

Formația condusă de experimentatul Ștefan Fogoroși a bifat un succes scontat pe terenul secund al Stadionului “Cetate” și a urcat pe prima poziția. Spicul Daia Română este singura ce a acumulat maximum de puncte după 4 runde, în vreme ce “lanterna roșie” a oferit o replică peste așteptări, chiar dacă rămâne cu zero puncte și după acest val. Marcatori au fost M. Găldean (17), Brânză (22), iar dăienii, ce au numai un gol încasat în acest răstimp, cu cea mai bună defensivă (de 270 de minute plasa e imaculată), pot pune clasamentul în ramă

Citește mai mult

Sport

Gimnasta Flavia Sentea din ALBA în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

Publicat

în

Gimnasta Flavia Sentea din ALBA în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

România a cucerit primele sale medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia), sâmbătă, două de argint, în întrecerile pe echipe, la seniori şi juniori.

În clasamentul final pe echipe la seniori, România (16 puncte) a fost devansată de Italia (10), în timp ce bronzul a revenit Ungariei (19 puncte). La juniori, Rusia a ocupat primul loc (11 puncte), urmată de România (13) şi Ungaria (24).

România va avea 14 reprezentanţi (individual sau echipe) în 11 finale din cele 12 care vor avea loc duminică.

Electrica Furnizare Discount

În concursul seniorilor, România a calificat sâmbătă două echipe la trio, România 2 (Teodora Cucu, David Gavrilovici, Daniel Ţavoc), clasată pe locul al treilea, cu 22,183 puncte, şi România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa), care a ocupat locul 7, cu 21,733 puncte.

La grup, România (Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc) a ocupat locul al doilea în calificări, cu 22,433, după Italia (22,722).

În proba de dans aerobic, România (Maria Bianca Becze, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Roberta Pleşa, Alina Radu, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul al treilea, la egalitate cu Italia, 17,850 puncte.

Gimnasta Flavia Sentea, născută la Sebeș, este vicecampioană mondială la gimnastică aerobică alături de echipa României, titlul cucerit la competiția care a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan.

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde s-a adaptat cu succes la „școala campioanelor”.

Individual junioare este singura probă de la Europene în care România nu a reuşit să califice un reprezentant în finală. Claudia Ristea a ocupat locul 12 în calificări, cu 19,850.

La individual juniori, Leonard Manta a intrat în finală cu a patra notă, 20,250, în timp ce Vlăduţ Popa a încheiat pe locul 12, cu 19,300, ratând finala.

La perechi mixte, Darius Branda şi Daria Mihaiu au obţinut calificarea în finala juniorilor cu a patra notă, 19,800.

Vineri, la seniori, Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer s-au calificat în finalele individuale, la perechi mixte s-au calificat România 2 (Sandra Dincă, Mihai Alin Popa) şi România 1 (David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu), în timp ce la juniori România s-a calificat în finale la trio, cu România 1 (Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Vlad Siminea) şi România 2 (Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Claudia Ristea), la grup (Darius Branda, Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlad Siminea) şi la dans aerobic (Darius Branda, Mădălin Boldea, Mirela Frîncu, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Vlăduţ Popa).

România participă cu un lot de 23 de sportivi la competiţie.

În luna mai, la Campionatele Mondiale, gimnaştii români au câştigat 3 medalii: aur la grup (Gabriel Bocşer, Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici şi Mihai Alin Popa), argint la echipe şi bronz la trio (Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare