Rămâi conectat

Societate

FOTO| „Încercările vieții”: Povestea cutremurătoare surprinsă de „Fotografia anului 2021”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| „Încercările vieții”: Povestea cutremurătoare surprinsă de „Fotografia anului 2021”

Fotografia intitulată „Încercările vieții” realizată de fotojurnalistul turc Mehmet Aslan a fost declarată „Fotografia anului 2021” la concursul internațional de la Siena, Italia (SIPA). Imaginea, cu puternic impact emoțional, este legată de războiul din Siria.

Imaginea, surprinsă la Reyhanli, în provincia turcă Hatay, în apropiere de granița cu Siria, înfățișează o scenă emoționantă cu un tată și un fiu, ambii cu dizabilități, care împărtășesc un moment de tandrețe și bucurie.

Atât bărbatul, cât și fiul său cel mare sunt supraviețuitori ai războiului din Siria. Munzir, tatăl, și-a pierdut piciorul drept într-un bombardament în orașul Idlib, în timp ce se afla într-un bazar.

Fiul său, Mustafa, în vârstă de 5 ani, s-a născut fără mâini și fără picioare din cauza unui sindrom numit tetra-amelia, o boală congenitală. Aceasta a fost cauzată de medicamentele pe care mama sa, Zeynep, a fost nevoită să le ia când era însărcinată, după ce a fost expusă la gaze neurotoxice în timpul războiului din Siria. Mustafa va avea nevoie în viitor de proteze electronice speciale care, din păcate, nu sunt încă disponibile în Turcia.

Fotografia a primit premiul „Fotografia anului”, după ce a fost fost selectată din zeci de mii de imagini din 163 de țări care au concurat la Siena International Photo Awards 2021 (SIPA). Concursul acordă premii pentru 11 categorii.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea