Rămâi conectat

Ştirea zilei

Începe demolarea blocului „Turturica” G2! Cum va arăta parcarea care se va contrui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe demolarea blocului „Turturica” G2 din Alba Iulia! Cum va arăta parcarea care se va contrui

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a făcut publică o importantă veste astăzi pe pagina sa de Facebook, referitoare la începerea demersurilor pentru demolarea blocului G2 și construcția unei parcări moderne în apropierea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

În urma predării amplasamentului către firma responsabilă de demolare, în conformitate cu autorizația obținută în prealabil, se estimează că lucrările de demolare vor dura aproximativ 30 de zile, cu toate că termenul contractual este mai mare. După această fază, se va trece la etapa de proiectare și execuție a noii parcări publice, care va fi construită în regim supraetajat, având o înălțime de parter plus două etaje.

Noua parcare va dispune de 144 de locuri în interior și 27 de locuri în exterior, fiind dotată cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice și un punct de închiriere a bicicletelor în sistem „bike sharing”. De asemenea, terasa clădirii va fi amenajată cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii, transformând astfel acest proiect într-un spațiu integrat în cartier, prietenos cu mediul și adaptat nevoilor comunității locale.

Citește și: „Operațiunea Turturica”: Parcarea supraetajată, cu două etaje, mai aproape de realizare. A fost semnat contractul de proiectare și execuție

Noul edificiu nu va fi doar o parcare, ci un spațiu multifuncțional ce va deservi o zonă foarte aglomerată a municipiului, în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență. Termenul de prestare a serviciilor și de execuție a lucrărilor este estimat la 18 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, cu o garanție ulterioară de 60 de luni.

Citește și: Începe DEMOLAREA Blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia: Se va construi o parcare supraetajată

„Vom avea un edificiu public extrem de necesar, care va deservi o zonă foarte aglomerată a municipiului, respectiv proximitatea Spitalului Județean de Urgență. Nu va fi doar o parcare, va fi un spațiu perfect integrat în cartier, prietenos cu locuitorii săi și cu mediul. Municipiul aștepta de mult acest lucru. Rezolvăm, rând pe rând, problemele orașului. Facem din Alba Iulia un loc mai bun. Împreună,” a declarat primarul Gabriel Pleșa în postarea sa de pe rețeaua de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Citește și: Șoferul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea