Încep lucrările de reabilitare la Palatul Principilor din Alba Iulia. Contract în valoare de peste 21 milioane de lei câștigat de o firmă din alt județ

Contractul a mers la semnat către o firmă din Satu Mare. În 10 zile s-ar putea elibera ordinul de începere a lucrărilor

În 7 noiembrie, administrația locală a trimis la semnat contractul de lucrări pentru proiectul de restaurare a corpului principal al Palatului Principilor din Alba Iulia.

Firma câștigătoare, EURAS, din Satu Mare, are la dispoziție 5 zile să prezinte garanția de bună execuție, după care, în termen de aproximativ 10 zile, se poate emite ordinul de începere a lucrărilor.

EURAS S.R.L. este o societate comercială cu capital privat românesc, înființată în anul 1994, având ca activitate de bază restaurarea monumentelor istorice, construcții civile şi industriale. Este membră a UNRMI (Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice) din anul 1997 și este autorizată de către Ministerul Culturii și Cultelor pentru execuția lucrărilor de restaurare a monumentelor istorice.

Valoarea totală a proiectului de restaurare a Palatului Principilor este de peste 21,7 milioane de lei, din care 20,6 milioane de lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă, reprezintă finanțare nerambursabilă.

Durata de implementare a proiectului ”Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expozițional Corp Principal E“, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este de 67 de luni.

Acesta va presupune lucrări de consolidare, conservare, restaurare – inclusiv picturi murale decorative, dotări interioare și expoziționale.

Obiectivele majore ale proiectului vizează conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia — Centru Expozițional Corp Principal ‘E’, în suprafață de 3.113,64 metri pătrați, prin lucrări de consolidare, conservare, restaurare dotări interioare și amenajări expoziționale, în vederea valorificării durabile în acord cu statutul său istoric cu valențe naționale și europene.

Palatul Principilor, ridicat în secolul al XV-lea, este considerat de către specialiști cea mai importantă clădire administrativă din Transilvania și îmbină mai multe stiluri arhitectonice: gotic, renascentist și baroc.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Haules Baules 11 noiembrie 2018 at 20:28

Sa le stea in gat stirea asta celor care latrau pe aici la comentarii ca Grup Corint va castiga lucrarea!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...