Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Incendiul de pe Muntele Mare din Apuseni, în pericol să se extindă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe raza comunei Poşaga, în zona Muntele Mare în apropierea rezervaţiei Scăriţa Belioara, intervenţia pompierilor militari continuă pentru limitarea propagării și lichidarea incendiului de vegetație izbucnit săptămâna trecută, iar ulterior supravegherea zonei şi a focarelor existente.

Numărul persoanelor mobilizate pentru stingerea incendiului de vegetaţie din Munţii Apuseni, a fost suplimentat, deoarece există riscul extinderii focului din cauza vântului.

 În zona incendiată greu accesibilă din cauza stâncilor şi a pantelor mari, există doar focare răzleţe, pentru a căror lichidare totală acţionează un număr de 47 de pompieri militari de la Detaşamentele de pompieri Alba, Aiud şi Pichetul de pompieri Cîmpeni, în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba – 4 jandarmi; cu Salvamont Alba, cu voluntari de la Asociaţia Albamont Alba, cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga şi Ocoliş şi cu Ocolul Silvic Privat Muntele Mare.

Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al ISU Alba a declaratt că în total în această zonă au ars până acum peste 16 hectare de vegetaţie uscată şi litieră de pădure.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit, miercurea trecută, la litiera unei păduri din zona Scăriţa – Belioara, din comuna Poşaga. În primă fază, incendiul a cuprins aproximativ 2,5 hectare de teren, însă ulterior flăcările s-au extins, intervenţia echipelor mobilizate fiind îngreunată de relieful stâncos greu accesibil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea