Rămâi conectat

Ştirea zilei

INCENDIU la un SPITAL COVID din România: Doi pacienți au decedat și alți 18 bolnavi au fost evacuați. Planul Roșu a fost pus în aplicare

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU la un SPITAL COVID din România: Doi pacienți au decedat și alți 18 bolnavi au fost evacuați. Planul Roșu a fost pus în aplicare

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Primele date arată că doi bolnavi au murit. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 18 de bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean. Incendiul a fost lichidat.

Primele date arată că doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit. Incendiul s-a manifestat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti. Primele date arată că este afectată o suprafaţă de 20 mp, fără flacără şi cu degajare de fum.

„Din primele informaţii 2 pacienţi sunt decedaţi. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roşu Judeţean. 20 de pacienţi au fost evacuaţi. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă şi spuma, 1 de descarcerare descarcerare şi 20 ambulante SMURD şi SAJ cu 57 de pompieri militari”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.

IGSU anunţă că focul, care s-a manifestat într-un salon de la parterul unei clădiri, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi, a fost lichidat.

 „Secţia era nouă – este secţia renovată, de pediatrie – instalaţia electrică nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut, înainte de valul trei. Personalul instruit, ca dovadă a intervenit imediat dar, într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie.. s-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare. Dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Dar asta o să o determine specialiştii, cauza incendiului”, a declarat managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica.

Managerul serviciului de ambulanţă Prahova, Mădălin Ipatie, a afirmat la Antena 3 că una dintre persoanele transportate la UPU Ploieşti este o angajată a spitalului, infrmieră de 51 de ani, care a suferit arsuri câmd încercat să intervină. Aceasta ar urma să fie transportată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Cei doi bărbaţi decedaţi au fost găsiţi carbonizaţi.

Un număr de 15 bolnavi au fost transferaţi la UPU Ploieşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea