Rămâi conectat

Curier Județean

Incendiu la Blaj, în apropiere de DJ 107 – o stivă de baloți de paie a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pompierii au intervenit miercuri, în jurul orei 17.30, la Blaj, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o stivă de baloți de paie.

Potrivit ISU Alba, stiva de baloți se afla în apropiere de DJ 107 și nu era proprietatea unei societăți comerciale ci a unei persoane fizice.

Pentru a evita eventualele evenimente în care aţi putea fi implicaţi, iată regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale:

– În  vederea  realizării  igienizării  terenurilor  prin  ardere,  cetăţenii  au obligaţia  de  a  solicita  şi  obţine,  de  la  autorităţile competente, următoarele documente: permis de lucru cu focul, obţinut de la primărie; aprobare de la Agenţia de Protecţie a Mediului – Face excepție de la această obligaţie arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriilor cetăţeneşti, dar cu respectarea strictă a măsurilor generale de stingere a incendiilor.
– În perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi  resturi vegetale este interzisă.
– Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantina  fitosanitară,  pentru  prevenirea  răspândirii  unor boli sau dăunători specifici.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea