Incendiu la Blaj, în apropiere de DJ 107 – o stivă de baloți de paie a luat foc

Pompierii au intervenit miercuri, în jurul orei 17.30, la Blaj, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o stivă de baloți de paie.

Potrivit ISU Alba, stiva de baloți se afla în apropiere de DJ 107 și nu era proprietatea unei societăți comerciale ci a unei persoane fizice.

ELIT

Pentru a evita eventualele evenimente în care aţi putea fi implicaţi, iată regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale:

– În  vederea  realizării  igienizării  terenurilor  prin  ardere,  cetăţenii  au obligaţia  de  a  solicita  şi  obţine,  de  la  autorităţile competente, următoarele documente: permis de lucru cu focul, obţinut de la primărie; aprobare de la Agenţia de Protecţie a Mediului – Face excepție de la această obligaţie arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriilor cetăţeneşti, dar cu respectarea strictă a măsurilor generale de stingere a incendiilor.
– În perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi  resturi vegetale este interzisă.
– Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantina  fitosanitară,  pentru  prevenirea  răspândirii  unor boli sau dăunători specifici.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...