Rămâi conectat

Economie

Încadrarea în muncă a şomerilor şi persoanelor cu handicap

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În luna mai, utilizarea de către AJOFM Alba a măsurilor active destinate tinerilor şi totodată informarea şi consilierea privind cariera tinerilor din anii terminali de studii a făcut posibilă angajarea a  8  absolvenţi din judeţ. În scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor să se încadreze în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, AJOFM Alba a acordat alocaţii pentru 37 şomeri, din care 12 sunt femei. Structura, pe grupe de vârstă, a persoanelor beneficiare de alocaţii pentru încadrarea în muncă înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj se prezintă astfel: o persoană cu vârsta mai mică de 25 ani; 3  persoane au vârsta cuprinsă între 25-35 ani; 19  persoane au vârsta între 35-45 ani; 14  persoane au vârsta peste 45 ani.
lÎncadrarea în muncă a persoanelor cu vârsta peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri care mai au 3 ani până la vârsta de pensionare: în luna mai 2012 au fost încadraţi în muncă, din această categorie, 133 şomeri. După mediul de provenienţă, persoanele din această categorie se structurează astfel: 85 din mediul urban; 48  persoane din mediu rural.
lÎncadrarea în muncă a persoanelor cu handicap
Prin aplicarea măsurilor active pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu handicap, a serviciilor personalizate pentru acest grup ţintă, s-a reuşit încadrarea în muncă, în luna mai, a două persoane fără subvenţionarea locului de muncă. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Comunicat de presă: Primăria Orașului Zlatna anunță începerea proiectului cu titlul Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în orașul Zlatna, finanțat în cadrul componentei Managementul Deșeurilor a PNRR

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă

Primaria Orașului Zlatna anunță începerea proiectului cu titlul Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în orașul Zlatna, implementat de U.A.T. Oraș Zlatna, conform contractului de finanțare nr. C3_I1A_1_51153/20.10.2022, finanțat în cadrul componentei Managementul Deșeurilor a PNRR.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe perioada cuprinsă între 20.10.2022 și 30.09.2024.

Obiectivul proiectului îl reprezintă înființarea unui centru de colectare a deșeurilor în orașul Zlatna.

Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt următoarele:

  • înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar;
  • creșterea cantității de deșeuri colectată separat la 100 t/an;
  • creșterea ratei de reciclare din deșeurile colectate separat la 30%.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3.830.914,00 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 727.873,66 lei.

Persoană de contact:

Negrea Alexandra Maria

www.primaria-zlatna.ro

[email protected]

0258.856.337

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

De ce e bine să transmiți lunar indexul autocitit? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Chiar dacă astăzi ești protejat de creșterea prețurilor la energie, este important să îți urmărești constant consumul real și să afli cum poți reduce costurile, iar primul pas spre un control mai bun al cheltuielilor cu energia este monitorizarea lunară a indexului și transmiterea acestuia către furnizorul tău. Transmiterea indexului autocitit îți oferă avantajul de a fi facturat conform consumului tău real de energie înregistrat de contor, precum și alte beneficii:

Plătești doar energia pe care o consumi

 Dacă transmiți lunar indexul autocitit în perioada dedicată autocitirii, vei regăsi în factură doar cantitatea de energie consumată de tine. Astfel, eviți ca facturarea să fie realizată pe baza istoricului de consum care, în unele situații, nu mai este în concordanță cu obiceiurile de consum actuale.

Ai control asupra consumului tău de energie și poți lua măsuri de eficientizare 

Elit - Gustul Desăvârșit

 Prin autocitirea contorului, îți poți forma o imagine asupra cantităților de energie consumate lunar, iar, dacă vrei să faci economie, poți adopta măsuri pentru eficientizarea consumului. Fie că înlocuiești becurile incandescente cu becuri LED sau optezi pentru înlocuirea electrocasnicelor cu unele de generație nouă, poți monitoriza economia ta de energie prin autocitirea contorului.

Eviți facturile mari de regularizare a consumului de energie

Factura de regularizare este factura emisă pentru locul tău de consum în urma citirii contorului de către operatorul de distribuție zonal. Pentru a evita facturi de regularizare ce reflectă un consum real mai mare decât cel estimat și facturat până la momentul regularizării, te încurajăm să transmiți lunar indexul autocitit în perioada afișată pe factură.

Care este prețul energiei facturat în baza transmiterii indexului?

 Prețul energiei electrice facturat este cel din oferta comercială valabilă la data înregistrării consumului. Și în cazul facturilor de regularizare, indiferent cât de mare este perioada de consum cuprinsă în factură, furnizorul va respecta prețul din oferta comercială valabilă la data înregistrării consumului. Cu toate acestea, pe întreaga perioadă de valabilitate a OUG 27/2022, modificată și completată prin OUG 119/2022, factura emisă va reflecta un preț plafonat al energiei electrice și gazelor naturale, cu condiția ca locul de consum în cauză să se încadreze în plafoanele de consum prevăzute de lege.

Cum transmiți indexul autocitit

Electrica Furnizare îți pune la dispoziție serviciul gratuit de comunicare a indexului autocitit prin Call Center la numărul 0800 800 048, perioada de comunicare a indexului  fiind menționată în factura ta de energie. Indexul autocitit poate fi transmis și prin aplicația MyElectrica sau utilizând funcția chat bot disponibilă pe site-ul electricafurnizare.ro.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț de presă privind începerea proiectului Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț de presă

MONTANA-POPA S.R.L. anunta lansarea proiectului cu titlul ” Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.” proiect  nr. RUE M2-AGRI-2635 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituite prin OUG nr 61/2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Anteprenoriatului si Turismului (MAT) si Agentia pentru IMM, Atragerea de Investitii si Promovarea Exportului ( AIMMAIPE), respectiv 21.06.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii MONTANA-POPA S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii din domeniul agroalimentar prevăzuți de O.U.G nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 682,810.20 lei (valoarea totala) din care : 593,748 lei grant si 89,062.20 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

[Date de Contact]

Persoană de contact:

Popa Ioan

[email protected], 0258 711 511


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea