Ziarul Unirea

Încă o victorie a avocatei Doina Scutea: al patrulea dosar strămutat de pe rolul instanţelor din Alba

Avocata Doina Scutea, decan al Baroului Alba până în urmă cu câteva zile, a obţinut strămutarea în alt judeţ al celui de-al patrulea dosar în care este implicată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cea de-a patra cerere de strămutare formulată de avocată. De această dată obiectul cererii de strămutare este un dosar civil aflat la Judecătoria Alba Iulia având ca şi obiect “partajul judiciar”. În afară de Doina Scutea, mai sunt părţi în dosar Octavia Petra Scutea, Octavian Silviu Scutea şi DGFP, prin Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia. Instituţia de stat este reclamantul în acest dosar.

„Admite cererea formulată de petenta SCUTEA DOINA privind strămutarea judecării procesului ce formează obiectul dosarului nr.8089/176/2011 al Judecătoriei Alba Iulia. Strămută judecarea cauzei de la Judecătoria Alba Iulia la Judecătoria Satu Mare. Păstrează actele îndeplinite. Fără cale de atac”, se arată în minuta ÎCCJ din 1 februarie 2012.

ELIT

Până acum fostul decan al Baroului Alba, Doina Scutea, a mai reuşit să strămute două procese penale şi unul civil. Celălalt proces civil a fost strămutat la Curtea de Apel Braşov şi se referă la cauza în care solicită obligarea DGFP Alba la compensarea datoriilor pe care cabinetul său de avocatură la are la bugetul de stat cu o restanţă pe care Finanţele ar avea-o faţă de societatea Lider Prodcarn SRL Alba Iulia, în faliment, ce aparţine omului de afaceri Dorel Tamaş. Doina Scutea a cesionat această creanţă în valoare de 400.000 de lei şi a dat în judecată Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia şi Direcţia Generală de Finanţe Publice pentru a obţine compensarea cu restanţa cabinetului să de avocatură.

Cele două procese penale în care Doina Scutea este implicată în calitate de inculpat au ajuns, prin decizie a ÎCCJ, pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş. Este vorba despre „Corupţie la Finanţe” în care este judecată pentru fapte de corupţie şi „Continental”, dosar în care Scutea este judecată pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în cauza omului de afaceri Dorel Tamaş.

Fostul decan al Baroului Alba consideră că nu ar avea parte de o judecată dreaptă la instanţele din Alba din moment ce magistraţii de aici, în speţă cei de la Curtea de Apel Alba Iulia, au decis arestarea ei în dosarul „Corupţie la Finanţe”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

12 8 februarie 2012 at 8:27

VICTORIE?????
Era normal sa se stramute….instanta suprema stramuta asemenea dosare in 100% din cazuri.
Asa ca …stirea asta este un mare fis….

sebesanul 13 februarie 2012 at 8:28

Exact! Fas in toata regula

alexandru 8 februarie 2012 at 10:15

un titlu corect ar fi: inca o infrangere a justitiei de catre un mafiot.stramutarea inseamna disparitia prsiunii medicatice pe aceste dosare dubioase, in consecinta pedepse mai blande sau chiar achitare. asta bineteles peste multi ani de acum incolo, pentru ca aceasta mafioata, mana dreapta a lui dorel tamas va trage infinit de timp.cunoaste cel mai bine sistemul.

Asta-i justitie ? 8 februarie 2012 at 11:22

Predoiule pana cand permiti mutarea dosarului de la ana la caiafa ca sa se prescrie faptele coruptei ?Lasa-te dracului de nepriceput cu gasca ta !!!

alelui 8 februarie 2012 at 11:30

daca asta este nevinovata..inseamna ca Boc este inalt cit Ghita Muresan.

Mihai 8 februarie 2012 at 12:19

La cat este de corupta justitia romana,nu trebuie sa ne mai mire nimic.Pana la urma o scoate nevinovata, mai mult chiar va avea si ea pretentii la despagubiri de la statul roman pentru „sifonarea „imaginii.Si cum „pestele de la cap se-npute”, va dati seama ca si-a aranjat la Bucuresti toate cauzele.Acum nu face altceva decat sa traga de timp.La cate are , vulpea asta sireata stie sa dea bine din coada.
” CURAT, MURDAR „! TOT CE SE-NTAMPLA IN ROMANIA!!!!!

????? 8 februarie 2012 at 15:02

Daca persoana va mai practica vreodata avocatura, care dintre clientii sai va mai vrea sa fie judecat in acest judet ? Daca ea insasi nu are incredere in justita locala, ii va stramuta pe toti in alte judete inca din faza judecatorie?

Comentariile sunt oprite