Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Încă o victorie a avocatei Doina Scutea: al patrulea dosar strămutat de pe rolul instanţelor din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avocata Doina Scutea, decan al Baroului Alba până în urmă cu câteva zile, a obţinut strămutarea în alt judeţ al celui de-al patrulea dosar în care este implicată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cea de-a patra cerere de strămutare formulată de avocată. De această dată obiectul cererii de strămutare este un dosar civil aflat la Judecătoria Alba Iulia având ca şi obiect “partajul judiciar”. În afară de Doina Scutea, mai sunt părţi în dosar Octavia Petra Scutea, Octavian Silviu Scutea şi DGFP, prin Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia. Instituţia de stat este reclamantul în acest dosar.

„Admite cererea formulată de petenta SCUTEA DOINA privind strămutarea judecării procesului ce formează obiectul dosarului nr.8089/176/2011 al Judecătoriei Alba Iulia. Strămută judecarea cauzei de la Judecătoria Alba Iulia la Judecătoria Satu Mare. Păstrează actele îndeplinite. Fără cale de atac”, se arată în minuta ÎCCJ din 1 februarie 2012.

Până acum fostul decan al Baroului Alba, Doina Scutea, a mai reuşit să strămute două procese penale şi unul civil. Celălalt proces civil a fost strămutat la Curtea de Apel Braşov şi se referă la cauza în care solicită obligarea DGFP Alba la compensarea datoriilor pe care cabinetul său de avocatură la are la bugetul de stat cu o restanţă pe care Finanţele ar avea-o faţă de societatea Lider Prodcarn SRL Alba Iulia, în faliment, ce aparţine omului de afaceri Dorel Tamaş. Doina Scutea a cesionat această creanţă în valoare de 400.000 de lei şi a dat în judecată Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia şi Direcţia Generală de Finanţe Publice pentru a obţine compensarea cu restanţa cabinetului să de avocatură.

Cele două procese penale în care Doina Scutea este implicată în calitate de inculpat au ajuns, prin decizie a ÎCCJ, pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş. Este vorba despre „Corupţie la Finanţe” în care este judecată pentru fapte de corupţie şi „Continental”, dosar în care Scutea este judecată pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în cauza omului de afaceri Dorel Tamaş.

Fostul decan al Baroului Alba consideră că nu ar avea parte de o judecată dreaptă la instanţele din Alba din moment ce magistraţii de aici, în speţă cei de la Curtea de Apel Alba Iulia, au decis arestarea ei în dosarul „Corupţie la Finanţe”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea