Rămâi conectat

Curier Județean

Încă o persoană din Alba Iulia “a câștigat” 8.000 de euro prin telefon. Premiul a costat-o 6.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

În după amiaza zilei de ieri, 5 mai, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 61 de ani, din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că în data de 4 iunie, a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune, în urma căreia a pierdut suma de 6.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, “din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 04.06.2013, în jurul orelor 12,30, femeia a fost contactată pe telefonul fix de o persoană care s-a prezentat ca fiind reprezentantă a societăţii de telefonie, care i-a spus că a câştigat un premiu în valoare de 8.000 euro iar pentru a intra în posesia premiului trebuie să transmită, prin intermediul unei firme de transfer rapid, o taxă de 6.000 lei.

Femeia a trimis suma pe numele persoanei indicată de apelantă, iar ulterior a realizat că a fost înşelată.

Poliţiştii au identificat până în prezent un suspect în cauză, un bărbat de 22 de ani din municipiul Constanţa, pe numele căruia victima a depus suma de bani.

Activităţile de cercetare sunt continuate pentru identificarea tuturor autorilor în vederea tragerii lor la răspundere penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune şi recuperarea prejudiciului.”

Pentru prevenirea acestor tipuri de infracţiuni şi pentru a nu deveni victimele escrocilor, poliţiştii vă recomandă:

–  nu daţi curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoaşteţi doar prin   intermediul telefonului;
– nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi câştigătorii unor concursuri la care nu aţi participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului;

– nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică, în niciun caz unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care susţin că o au;
– nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe pentru eventuale câștiguri se realizează abia ulterior!
– sunaţi la compania de telefonie – Departamentul de Relaţii cu Clienţii –  verificaţi veridicitatea promisiunilor şi nu comunicaţi informaţii personale confidenţiale (precum CNP, serie şi număr de buletin, conturi bancare, parole)

În cazul în care aţi fost victima unei înşelăciuni sau a unei tentative de înşelăciune, anunţaţi imediat poliţia.  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | INCENDIU în Alba Iulia, la casă de locuit: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | INCENDIU în Alba Iulia, la casă de locuit: Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit sâmbătă noaptea la o locuință situată pe strada Azur, din Alba Iulia. Au intervenit pompierii. Citește și: Update VIDEO | INCENDIU în localitatea Scărișoara: O cabană a luat foc. Intervin pompierii din Câmpeni Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervinecu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea