Încă 683 de decese în Italia și peste 5.000 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Sistemul medical e în colaps

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 7.503 morţi în Italia, cu 683 de decese în plus faţă de marţi. Numărul total al persoanelor infectate până acum este de 74.386, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

Peste 5.000 de cadre medicale sunt în prezent infectate cu coronavirus în Italia, a avertizat miercuri un sindicat din sectorul sanitar italian, relatează agenţia EFE.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro, sindicatul Anaao Assomed îi cere acestuia să intervină imediat pentru a garanta instrumentele de protecţie individuală pentru lucrătorii sanitari, potrivit Agerpres.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Se solicită de asemenea acestui institut şi Ministerului italian al Sănătăţii să asigure că personalul medical care intră în contact cu persoane suspecte de COVID-19 să dispună permanent de echipamente de protecţie personală, inclusiv măşti FFP2 şi FFP3, precum şi să se facă demersurile necesare ca fabrici din Italia să producă astfel de măşti şi să fie eliminată birocraţia pentru a facilita importurile.

În ultimele ore alţi doi chirurgi au fost intubaţi la Torino, în timp ce în regiunea Piemonte sunt spitalizaţi circa 20 de medici, se mai arată în scrisoare. ”Ne îmbolnăvim în timp ce ne facem munca”, atrage atenţia sindicatul medicilor italieni.

În opinia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), săptămâna aceasta şi primele zile ale săptămânii viitoare ne-ar putea arăta dacă măsurile de izolare decise de guvernul italian dau rezultate şi dacă se va atinge astfel vârful epidemiei în Italia.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419