Încă 20 de cadre medicale de la Spitalul Militar din Focșani infectate cu COVID-19: Spitalul este închis pentru 48 de ore

Încă 20 de cadre medicale de la Spitalul Militar din Focșani infectate cu COVID-19: Spitalul este închis pentru 48 de ore

Închis miercuri pentru 48 de ore după ce au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus un medic și o asistentă, la Spitalul Militar din Focșani, s-au făcut deja 60 de teste, anunță joi Digi24, iar testele ar fi fost pozitive pentru încă 20 de cadre medicale, a mai transmis postul de televiziune.

Un medic și o asistentă de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmați miercuri pozitiv cu infecție cu noul coronavirus, anunță, miercuri, Ministerul Apărării Naționale(MApN).Toți pacienții au fost externați și se face o anchetă epidemiologică. Spitalul a fost închis.

INFORMARE COVID-19

„Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați”, conform unui comunicat de presă al MApN.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

„În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului”, mai precizează oficialii ministerului.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...