Rămâi conectat

Curier Județean

În weekend: Jandarmii din Alba Iulia vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la 8 evenimente organizate în județ. Recomandări pentru participanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 13 octombrie — 15 octombrie, jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic în zona de responsabilitate, în scopul creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, asigurării ordinii și siguranței publice.   

În această perioadă, peste 100 de efective din cadrul unității vor desfășura misiuni specifice în zona de competență, în zone de agrement și pe trasee turistice, pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni, prevenirii și combaterii faptelor antisociale precum și asigurării ordinii și liniștii publice.

Jandarmii vor desfășura acțiuni atât în mediul urban, cât și în mediul rural, fiind vizate zonele aglomerate și intens circulate, pentru a evita orice situație de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în perioada 13 octombrie — 15 octombrie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba vor gestiona o serie de manifestări cultural-artistice, religioase și sportive printre care amintim:

– În data de 13.10.2017, începând cu ora 15.00, în municipiul Alba Iulia, pe stadionul ,,Cetate”, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.C.S. Performnaţa Ighiu – C.S.M. Avântul Reghin, organizat de ACS Performanța Ighiu.

– În data de 14.10.2017, începând cu ora 15.00, în localitatea Galda de Jos, pe stadionul Galda de Jos, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.C.S. Industria Galda – A.C.F. Metalurgistul Cugir 1939, organizat de A.C.S. Industria Galda.

– În data de 14.10.2017, începând cu ora 18.00, în municipiul Alba Iulia, sala de sport ,,Universitatea 1 Decembrie 1918”, pe timpul desfăşurării meciului de baschet feminin dintre echipele C.S. Universitatea Alba Iulia – UPM BC Sirius Târgu Mureș, din cadrul Ligii Naționale la Baschet Feminin, organizat de C.S. Universitatea Alba Iulia.

– În data de 14.10.2017, începând cu ora 18.00, în sala de sport „Timotei Cipariu”, localitatea Blaj, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării meciului de volei feminin – senioare din cadrul Campionatului României, dintre echipele C.S.M.V. Alba – Blaj şi C.S.M. Lugoj, organizat de C.S.M.V. Alba – Blaj.

– În data de 14.10.2017, începând cu orele 14.00, în localitatea Bucerdea Grînoasă, jud. Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice ,,Zilele Comunei Bucerdea Grînoasă”, organizate de Primăria Comunei Bucerdea Grînoasă.

– În perioada 14 – 15.10.2017, în localitatea Cugir, în parcarea Cabanei Mistrețul, situată pe str. Râul Mare, pe timpul desfăşurării manifestării sportive, concurs ,,Hard Enduro Cugir 2017”, organizate de Asociației Extrem Motors Alpin Orăștie.

– În data de 15.10.2017, între orele 08.00 – 17.00, în municipiul Blaj, pe timpul desfăşurării manifestării sportive ,,Crosul Speranței Blaj”, organizate de Asociația Culturală Izvoarele.

– În data de 15.10.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.

Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele:

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea