În WEEKEND: Festivalul Național de Artă Dramatică pentru liceeni ”Radu Stanca”, la Sebeș. PROGRAMUL

Sebeșul va fi gazda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Național de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca”, ce se desfășoară în perioada 20-22 aprilie 2018.

Aflat sub egida unei personalități locale care a amprentat cultura națională, festivalul „Radu Stanca” include un  concurs de interpretare dramatică la care vor participa, alături de trupa COLB a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș următoarele trupe de teatru: „BIRLIC” (Fălticeni), „InVERS” (Republica Modova), „SPOTLIGHT” (București), „CUIBUL ARTIȘTILOR JUNIOR” (București) și „CARPE DIEM” (Sighișoara).

Rampă de lansare a tinerelor talente, dar și de promovare a competitivității și calității în educație, festivalul e o a doua școală în care elevii au ocazia să experimenteze noi forme de exprimare sub îndrumarea unor personalități marcante ale scenei românești.

Invitata specială a celei de-a opta ediții a festivalului „Radu Stanca” este îndrăgita actriță Cezara Dafinescu, care va performa și în spectacolul de gală. Alături de Cezara Dafinescu, actrița Teodora Popa și criticul de teatru și film, Rareș Tileagă, vor juriza performanțele artistice ale elevilor-actori.

 De asemenea, în programul festivalului se includ diverse activități interactive menite să stimuleze și să cultive interesul pentru arta spectacolului. Concursul de afișe întregește formula acestui festival care este o provocare ce vizează nu numai talentul și creativitatea, ci și performanța.

Organizat de Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, Festivalul „Radu Stanca” e un prilej de sărbătoare și de celebrare a artei spectacolului.

PROGRAM:       

20.04.2018      – ora 1700:                          

 – Deschiderea festivalului

– Concursul de interpretare dramatică: BIRLIC – FĂLTICENI; SPOTLIGHT – BUCUREȘTI;  COLB – SEBEȘ 

21.04.2018  – ora 1700 

 – Concursul de interpretare dramatică:  InVERS – REPUBLICA MOLDOVA;  CARPE DIEM – SIGHIȘOARA;  CUIBUL ARTIȘTILOR JR. -BUCUREȘTI                                                                                                   

22.04.2018 – ora 1700:                          

 – Spectacol de gală: Cezara Dafinescu

–   Gala de decernare a premiilor                                                                                                            

Intrarea este liberă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...