Rămâi conectat

Actualitate

În următorii ani toate autovehiculele înmatriculate în România vor avea cărţi de identitate noi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele aproximativ 6 milioane de autovehicule înmatriculate în România vor avea cărţi de identitate noi, potrivit economica.net. Reprezentanţii Registrului Auto Român consideră că forma actuală este primitivă şi treptat în următorii ani, documentele vor fi înlocuite cu o varianţă îmbunătăţită care va conţine mai multe elemente tehnice.

Va fi un format compatibil cu noile norme europene în domeniu.

Lipsea din cartea de indentitate o rubrică în care să fie completate toate adaosurile suplimentare, care se pun pe un vehicul faţă de omologarea iniţială, şi aici mă refer la cârlig de remorcare, faruri suplimentare, folie pe geamuri, portbagaj exterior. Noile cărţi de identitate auto vor fi eliberate la schimbarea proprietarului sau la cumpărarea unei maşini noi şi vor avea şi o variantă în format electronic, iar includerea lor în baza de date comună a poliţiei şi Direcţiei de Permise şi Înmatriculări va elimina taxele percepute pentru înregistrarea naţională şi pentru anulare„, a explicat Directorul tehnic al Registrului Auto Român, Flavius Câmpeanu.

Noua carte de identitate a vehiculului va conduce la dispariția a cel puțin două taxe, respectiv de înregistrare națională pentru dealeri și de anulare a cărții de identitate, a arătat reprezentantul RAR.

Cărțile nu se vor schimba brusc, adică va veni un tsunami de cărți și toată lumea să vină să le schimbe. Nu, exclus, ele se vor schimba treptat, la ieșirea din viața normală a fiecărei cărți în parte, la completarea totală a rubricilor de proprietar sau la distrugere, sau la pierdere. Prețul nu va fi diferit față de cel prezent foarte mult, cred că va fi chiar mai mic, pentru că va avea altă dinamică și altă structură. Este un pas pe care noi vrem să îl facem către toți posesorii de autovehicule sau utilizatorii de flote„, a mai spus reprezentantul RAR.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea