În următorii ani toate autovehiculele înmatriculate în România vor avea cărţi de identitate noi

Paul Voicu - Primar 2020

inmatricuareCele aproximativ 6 milioane de autovehicule înmatriculate în România vor avea cărţi de identitate noi, potrivit economica.net. Reprezentanţii Registrului Auto Român consideră că forma actuală este primitivă şi treptat în următorii ani, documentele vor fi înlocuite cu o varianţă îmbunătăţită care va conţine mai multe elemente tehnice.

Va fi un format compatibil cu noile norme europene în domeniu.

ELIT

Lipsea din cartea de indentitate o rubrică în care să fie completate toate adaosurile suplimentare, care se pun pe un vehicul faţă de omologarea iniţială, şi aici mă refer la cârlig de remorcare, faruri suplimentare, folie pe geamuri, portbagaj exterior. Noile cărţi de identitate auto vor fi eliberate la schimbarea proprietarului sau la cumpărarea unei maşini noi şi vor avea şi o variantă în format electronic, iar includerea lor în baza de date comună a poliţiei şi Direcţiei de Permise şi Înmatriculări va elimina taxele percepute pentru înregistrarea naţională şi pentru anulare„, a explicat Directorul tehnic al Registrului Auto Român, Flavius Câmpeanu.

Noua carte de identitate a vehiculului va conduce la dispariția a cel puțin două taxe, respectiv de înregistrare națională pentru dealeri și de anulare a cărții de identitate, a arătat reprezentantul RAR.

Mihail David - 2020

Cărțile nu se vor schimba brusc, adică va veni un tsunami de cărți și toată lumea să vină să le schimbe. Nu, exclus, ele se vor schimba treptat, la ieșirea din viața normală a fiecărei cărți în parte, la completarea totală a rubricilor de proprietar sau la distrugere, sau la pierdere. Prețul nu va fi diferit față de cel prezent foarte mult, cred că va fi chiar mai mic, pentru că va avea altă dinamică și altă structură. Este un pas pe care noi vrem să îl facem către toți posesorii de autovehicule sau utilizatorii de flote„, a mai spus reprezentantul RAR.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...