Rămâi conectat

Actualitate

În trimestrul patru 2016, România a avut cea mai mare creștere economică anuală din UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

În trimestrul patru din 2016 comparativ cu perioada similară din 2015, România a înregistrat cel mai semnificativ avans dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cu o creștere a PIB-ului de 4,8%, conform unei estimări publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Economia zonei euro a urcat cu 1,7% în ultimele trei luni din 2016 comparativ cu perioada similară a lui 2015, iar Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 1,9%, În trimestrul al treilea, expansiunea a fost de 1,8% în zona euro și de 1,9% în UE.

Cele mai mari creșteri din UE în perioada octombrie — decembrie 2016 s-au înregistrat în România (4,8%), Slovenia (3,6%), Croația (3,5%) și Bulgaria (3,4%). Nu s-au înregistrat scăderi ale PIB-ului în UE în ultimele trei luni din 2016 cu excepția Greciei (minus 1,1%).

De asemenea, în trimestrul patru din 2016 comparativ cu precedentele trei luni, PIB-ul României a înregistrat un avans de 1,3%, față de un avans de 0,5% în trimestrul al treilea.

Cele mai mari creșteri trimestriale din UE în perioada octombrie — decembrie 2016, față de trimestrul anterior, s-au înregistrat în Estonia (1,9%), Polonia (1,7%), Lituania (1,4%) și România (1,3%), în timp ce Grecia a raportat un declin de 1,2% iar Finlanda o creștere zero.

În ceea ce privește economia zonei euro, aceasta a înregistrat o creștere trimestrială de 0,4%, similar cu nivelul din precedentele trei luni, în timp ce PIB-ul UE a urcat cu 0,5%, față de un avans de 0,4% în perioada iulie — septembrie 2016.

Potrivit datelor publicate marți de Institutul Național Statistică (INS), Produsul Intern Brut a crescut cu 4,8% în anul 2016, comparativ cu anul 2015, după un avans de 4,7% în ultimele trei luni din 2016 față de perioada corespunzătoare din anul precedent.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea