Rămâi conectat

Curier Județean

În Semn de recunoştinţă pentru veteranii de război din Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu puţin timp în urmă, la Cugir s-a încheiat programul de evocare pentru anul 2010 destinat veteranilor de război din Cugir, Vinerea şi satele de munte arondate oraşului care au luptat pe câmpul de bătălie în cel de-al Doilea Război Mondial. „Dacă la început am fost 34, mai suntem în viaţă 30. Patru s-au dus la cele veşnice pentru că suntem o generaţie pe ducă, iar timpul nu mai are răbdare cu noi”, ne spunea cu emoţionantă tristeţe unul dintre veterani. Bravii soldaţi ajunşi acum la vârsta senectuţii, majoritatea octogenari, dar şi câţiva care au depăşit 90 de ani, au primit pe parcursul anului 2010 prinosul de recunoştinţă al unor semeni de-ai lor în semn de preţuire pentru spiritul şi abnegaţia dovedite pentru apărarea patriei. Toţi veteranii sunt deţinători ai titlului de mare onoare: „Brevetul de veteran de război”, Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial 1941-1945”, „Medalia de Onoare a oraşului Cugir din anul 2009”.
Cu toate acestea un fapt rămâne de consemnat pentru modul cum cineva a ştiut să acorde o atenţie cu mare semnificaţie sufletească şi de omenie acestor bravi oşteni care onorează numele patriei.
Cu ocazia zilei de naştere a fiecăruia dintre ei, veteranii, fie ei din Cugir, Vinerea, Bucuru sau Călene au primit felicitări la domiciliu, prilej cu care li s-a înmânat prin grija unor sponsori locali, oameni cu suflet mare, daruri pentru fiecare sărbătorit. De asemenea, la ziua de naştere a fiecăruia, la postul local de radio li s-au transmis felicitări pe calea undelor şi li s-au acordat o melodie preferată iar la dedicaţie li s-a adăugat şi „Imnul Naţional”. Este meritul grupului de iniţiativă din Cugir, în special al consilierului local (PDL), Aurel Voicu, care s-a străduit cu multă pasiune să aducă o rază de bucurie în sufletele şi viaţa acestor oameni.
Ne-a rămas întipărită în memorie o frază din scrisoarea de felicitare adresată veteranilor pe care o consemnăm: „dorim ca şi în următorii ani, onorabila dumneavoastră vârstă şi experienţă de viaţă să fie pildă pentru următoarele generaţii iar înţelepciunea ostaşului veteran să fie primită de către urmaşi”.
Cuvinte pline de emoţie la care adăugăm şi noi urările de multă sănătate, bucurii şi o viaţă liniştită alături de cei dragi, pentru toţi cei ce au servit cu credinţă patria. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 64.000 lei și sute de verificări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 64.000 lei și sute de verificări În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea