Rămâi conectat

Actualitate

În România, circa 70% dintre firmele din domeniul turismului au dificultăți financiare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 70% dintre firmele active în sectorul turismului din România înregistrează dificultăți financiare în ceea ce privește îndatorarea, iar datoriile totale ale unor companii s-au mărit cu peste 30%, de la 1,82 milioane lei în 2014, la 2,41 milioane lei în 2015, relevă o analiză de specialitate realizată de Keysfin, dată publicității joi.

agentie-turismPotrivit sursei citate, din totalul de 2.825 de firme active în sectorul turismului, 1.938 (respectiv 68,6%) înregistrează dificultăți financiare în ceea ce privește îndatorarea. De asemenea, 1.088 de societăți comerciale au un capital propriu negativ (39%), 850 au un grad de îndatorare ridicat (30%), 748 au pierderi operaționale (26%), în timp ce 1.120 de firme (40%) au un nivel de lichiditate sub cel acceptat și alte 514 reprezintă companii cu furnizori restanți.

Datele statistice, prelucrate pe baza informațiilor oficiale depuse la Ministerul Finanțelor, arată că în turismul românesc există, în prezent, 472 de agenții de turism și tur-operatori a căror datorii au crescut între 2014-2015.

„În vizorul nostru se află un total de 401 de companii unde datoriile au crescut cu peste 50% în acest an, în timp ce alte 103 firme au marcat o evoluție negativă între 30-50%. Alte 261 firme din sectorul turismului au marcat creșteri ale datoriilor, însă la un nivel ceva mai temperat. Sunt peste 1.000 de firme de turism, din toată țara, care au capitaluri proprii negative. Asta înseamnă că au înregistrat pierdere care s-a reportat în fiecare an și/sau acționarii și-au retras profitul neinvestind în activitatea companiei (…) În plus, sunt tot mai multe firme care își achită cu întârziere furnizorii, iar asta poate duce la blocaj financiar, insolvență și chiar faliment”, susțin experții KeysFin.

Conform analizei, pe baza datelor financiare, au fost identificate 30 de companii care se află într-o situație financiară care poate duce la insolvență.

”Chiar dacă afacerile unor dintre companii au crescut, datoriile totale ale acestora s-au mărit cu peste 30%, de la 1,82 milioane lei în 2014 la 2,41 milioane lei în 2015. Aceste firme au o probabilitate ridicată de insolvență, valoarea capitalurilor proprii scăzând, drept exemplu, cu 1,3 milioane de lei, în intervalul analizat”, subliniază specialiștii.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea