Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

VIDEO: În regiunea Centru – promovare pentru Programul Operaţional Regional

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

La Hotel Parc Alba Iulia a avut loc conferinţa regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operaţional Regional în regiunea Centru, la care au participat circa 40 de reprezentanţi ai reţelei de multiplicatori de informaţii pentru programul Regio din majoritatea judeţelor regiunii: Alba, Braşov, Covasna, Sibiu, Harghita şi Mureş. Conferinţa a fost organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, pentru promovarea programului REGIO şi a impactului fondurilor nerambursabile alocate regiunii Centru prin Programul Operaţional Regional. Din prezidiu au făcut parte Simion Creţu – directorul general al ADR Centru, care a transmis şi cuvântul de deschidere şi a fost moderatorul discuţiilor, Maria Ivan – director OI ADR Centru, Mihail Veştea – coordonator pol creştere Braşov şi Adiţa Stanca – şef serviciu OI Turism.

De asemenea, în sală s-au aflat şi beneficiari ai proiectelor Regio, cum ar fi Primăria Aiud, reprezentată de o delegaţie condusă de primarul Horaţiu Josan. Discuţiile comunicatorilor Regio au urmărit să sublinieze modul în care proiectele finanţare prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională dzc la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor.

Prezentările susţinute au subliniat stadiul implementării POR la nivelul regiunii Centru, prin colrelare cu măsurile de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sprijinul financiar nerambursabil alocat dezvoltării.
Directorul general Simion Creţu a declarat că, din cele 1081 de proiecte, au fost contractate 318 proiecte, prin care au fost alocate peste 340 de milioane euro, reprezentând 85% din fondurile solicitate. Alte peste 60 de proiecte sunt în fază precontractuală, iar până în 20 de proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro, sunt în fază de evaloare. Au fost finalizate 102 de proiecte, pentru care s-au efectuat plăţi totalizând peste 120 de milioane de euro, adică un procent de absorbţie de peste 26 la sută. Printre proiectele finalizate se numără „Reabilitarea şi modernizarea Căminului de Persoane Vârstnice” Alba Iulia În funcţie de ritmul de derulare a proiectelor şi cererile de rambursare depuse, directorul ADR Centru a estimat că în acest an se vor mai efectua plăţi însumând 70 – 90 de milioane de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un alt aspect discutat de participanţi a fost reprezentat de oportunităţile de finanţare şi modul cum sunt implementate proiectele gestionate de Organismul Intermediar Turism la nivel naţional, pe o axă specifică a programului. Deoarece în acest an marea majoritate a proiectelor aflate în implementare sunt axate pe investiţii în infrastructura urbană, atenţia celor prezenţi a fost captată atât pe prezentările referitoare la proiectele destinate dezvoltării polului de creştere Braşov (drum de 2,092 km, cu trotuare şi piste de biciclişti, pasaj de cale ferată, dublare pasaj rutier, amenajare Piaţa Unirii, reabilitare locuinţe sociale şi cinematograf etc.), cât şi de proiectele aflate în implementare în municipiul Topliţa, judeţul Harghita (transformarea unei centrale termice dezafectate în centru social, modernizarea unor străzi şi instalarea camerelor de supraveghere pentru creşterea siguranţei publice). Şi proiectele implementate de Consiliul Judeţean Sibiu au suscitat un interes deosebit: modernizarea unor drumuri judeţene, exitenderea unei unităţi medico-sociale din Sălişte, reabilitarea unor unităţi spitaliceşti din Sibiu şi Centrului de Educaţie Incluzivă Turnu Roşu.

Un punct distinct l-a constituit analiza rezultatelor activităţii de informare şi publicitate pentru programul Regio în anul 2011, precum şi perspectivele derulării acestei activităţi în acest an, stabilindu-se metodele optime de acţiune în cadrul reţelei de comunicatori Regio în regiunea Centru. „Am văzut, in cadrul acestei întâniri, că după mai mult de 4 ani de implementare efectivă a Programului Operaţional Regional la nivelul regiunii Centru, partenerii noştri şi beneficiarii proiectelor REGIO dau dovadă de creativitate şi de interes tot mai mare în promovarea acestui brand. Prezentarea experienţelor proprii în promovarea brandului Regio a dus la sublinierea impactului pozitiv pe care îl au fondurile nerambursabile alocate prin acest program asupra dezvoltării locale şi regionale. Rezultatele proiectelor contractate sunt deja vizibileîn viaţa de zi cu zi şi, de aceea, acum, pe lângă creionarea noilor politici regionale de dezvoltare, acordăm mare atenţie implementării eficiente a proiectelor Regio, pentru sublinierea impactului pozitiv al fondurilor europene asupra nivelului de trai al cetăţenilor”, a subliniat Simion Creţu, directorul general al ADR Centru.

Robert GHERGU 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Guvernarea hoției PNL-PSD-UDMR demonstrează, prin fiecare măsură implementată, că are o singură țintă: să sifoneze banii publici.

În repetate rânduri, pesediștii au acuzat foștii miniștri USR că vor să aloce bani din PNRR pentru consultanță, însă când au ajuns la guvernare au uitat subit aceste lucruri. O demonstrează ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, care a semnat recent un contract de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro cu OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Cazul este cu atât mai scandalos, cu cât domnul Rafila a fost, înainte de a ajunge ministru, șeful OMS în România. Cu alte cuvinte, ministrul Rafila alocă o sumă importantă de bani către organizația care din 2014 a fost locul său de muncă. Din 2014 până în 2018, Alexandru Rafila a fost reprezentantul României la OMS și din anul 2018 până în anul 2021 a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în bordul executiv al OMS.

Nu este oare într-un grav conflict de interese ministrul Sănătății, Alexandru Rafila? Câte tunuri va mai trebui să dea PSD până când autoritățile statului să se sesizeze?

Elit - Gustul Desăvârșit

Colegul meu, deputatul Emanuel Ungureanu, a făcut public acest caz și a anunțat că va sesiza Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție, fiind vorba de un caz grav care vizează activitatea unui demnitar.
În altă ordine de idei, după 8 luni de mandat la Ministerul Sănătății, pesedistul Alexandru Rafila se laudă la TV cu proiecte moștenite de la USR-iști: proiectele de spitale regionale și fondurile din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie.

Proiectele de spitale regionale au fost începute de Vlad Voiculescu în 2016, când era ministrul Sănătății. Singurul „merit” al PSD este întârzierea lor cu 6 ani, iar, în ritmul în care „muncește” Rafila, nu vom vedea nicio cărămidă la aceste spitale până în 2024.

Banii pentru reabilitarea și dotarea cabinetelor medicilor de familie au fost alocați tot în mandatul lui Vlad Voiculescu, cu aprobarea lui Cristian Ghinea, ministrul USR care a coordonat realizarea PNRR.

Marile realizări ale „specialistului” Alexandru Rafila, cel care se visează viitorul președinte al României, sunt demagogia și deturnarea banilor publici spre zone de interes, cum este cazul recent al contractului de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Fățan Luca Petru, de la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box, la cadeți, împotriva unui cetățean englez, însă a pierdut mediul pentru medalie, împotriva unui tânăr de origine ucraineană.

Campionatul Europeană de Box – Cadeți se desfășoară în perioada 10-21 august în Turcia, la Erzum. Sportivul nostru, în vârstă de 14 ani, a boxat la categoria de greutate 66 de kilograme, fiind antrenat de 1 an de către Andrei Dărămuș. Progresul său în această perioadă a fost vizibil. Tânărul a câștigat multe meciuri importante.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Calificarea, în sine, la Campionatul European de Box a reprezentat o performanță importantă. Ne bucurăm de prima victorie, ar fi fost într-adevăr un vis să vină acasă și cu o medalie, dar suntem mulțumiți de prestație. Continuăm pregătirea, nu ne lăsăm și la viitoarele competiții vom fi mai buni”, a spus Andrei Dărămuș.

La lotul național de box, sportivul nostru s-a aflat sub coordonarea profesorului Titi Tudor.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului, antrenorului și mult succes la viitoarele competiții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea