Rămâi conectat

Actualitate

În premieră la Cugir: Automat de comercializare a laptelui crud

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Cugir a fost amplasat luni, primul automat de comercializare a laptelui crud, iniţiativa aparţinând unui fermier local, crescător autorizat de vaci, care de mai mulţi ani vinde lapte proaspăt în pieţele din Cugir şi din alte localităţi ale judeţului.

Aparatul cu o capacitate de 200 litri, în valoare de 7000  euro a fost instalat pe strada Alexandru Sahia, vis a vis de BRD, într-o zonă destul de populată, preţul unui litru de lapte fiind de 3 lei.  Consumatorii pot cumpăra laptele, conform instrucţiunilor imprimate pe aparat, cu bacnote de 1- 5 şi 10 lei precum şi cu monezi de 0,10 şi 0,50 de bani. Automatul nu dă rest, iar clientul trebuie să vină cu recipientul de acasă.

Fermierul este după cum am constatat, la curent cu legislaţia privind comercializarea laptelui prin automate: ferma de animale să fie autorizată sanitar veterinar, proprietarul fermei să fie şi proprietarul automatului de lapte, şi să aibă cota de lapte pentru vânzări directe.

Tot în obligaţia să mai intră şi respectarea celorlalte reguli care vizează condiţiile necesare de întreţinere a aparatului conform normelor de igienă.

(C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea