Rămâi conectat

Actualitate

În perioada 30 iunie – 6 octombrie 2015, CONCURS de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii pentru 70 de funcții de judecător și 70 de funcții de procuror

Publicat

în

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin Institutul Naţional al Magistraturii, la Bucureşti, în perioada 30 iunie – 6 octombrie 2015 a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.

concurs inmCalendarul examenului este:

– 30 august 2015 – probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;
-13 septembrie 2014 – test de verificare a raţionamentului logic;
– 25 septembrie – 4 octombrie 2015 – susţinerea interviului

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 140 locuri de auditori de justiţie. Din cele 140 de locuri de auditori de justiţie, 70 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 70 pentru ocuparea funcţiei de procuror. La finalizarea primului an de studii auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror, conform dispoziţiilor art. 16 alin.3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Electrica Furnizare Discount

Pentru a fi admis la Institutul Naţional al Magistraturii orice persoană trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile perevăzute de art. 14 alin 2 din Legea nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare.

La concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (2) lit. a), b) şi d) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi a condiţiilor privind lipsa antecedentelor penale şi a cazierului fiscal prevăzute la art. 14 alin. (2) lit. c) din aceeaşi lege, respectiv:

– are cetăţenia română, are domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
– este licenţiată în drept;
– nu are antecedente penale sau cazier fiscal;
– cunoaşte limba română;

Verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 14 alin. 2 lit e din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată, cu modificările şi completările ulterioare respectiv de a fi apt din punct de vedere medical şi psihologic, şi a condiţiei de a se bucura de o bună reputaţie prevăzută la art. 14 alin. (2) lit. c) din aceeaşi lege se efectuează după data afişării rezultatelor finale.

Cererile pentru înscrierea la concurs se depun în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului privind concursul pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii şi Institutului Naţional al Magistraturii, la tribunalele sau, după caz, la parchetele de pe lângă acestea, în ale căror circumscripţii domiciliază candidaţii, respectiv până la data de 21 iulie 2015.

La cererea de înscriere se anexează următoarele acte:

– certificatul de naştere,în copie certificată pentru conformitate de candidat;
– actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate de candidat;
– diploma de licenţă sau adeverinţă provizorie, în copie legalizată;
– chitanţa de plată a taxei de înscriere;
– certificatul de cazier judiciar;
– certificatul de cazier fiscal;

Taxa de înscriere, în cuantum de 450 RON, se plăteşte la casieria tribunalului sau, după caz, a parchetului la care se face înscrierea.

Examinarea candidaţilor se va face în două etape. Prima etapă este eliminatorie şi constă în susţinerea următoarelor probe scrise eliminatorii:

– test de verificare a cunoştinţelor juridice prin susţinerea unei probe, tip grilă cu 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare din următoarele materii: drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal

Lucrările se notează cu „admis” sau „respins”, în funcţie de punctajul obţinut de candidat. La testul grilă fiecare răspuns corect valorează un punct. Sunt declaraţi admişi la această probă candidaţii care au obţinut minim 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.

– un test-grilă de verificare a raţionamentului logic prin rezolvarea unui test grilă care cuprinde 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează.

La testul grilă de verificare a raţionamentului logic participă numai candidaţii declaraţi admişi la testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice.

Lucrările se notează cu „admis” sau „respins”, în funcţie de punctajul obţinut de candidat. Pentru a fi declarat admis la această probă, candidatul trebuie să răspundă corect la minimum 30 de întrebări din cele 100 de întrebări ale căror răspunsuri se punctează.

Nota obţinută la prima etapă este suma notelor obţinute la cele două probe în raport cu următoarea pondere: 70% – testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice, 30% – testul – grilă de verificare a raţionamentului logic. Sunt declaraţi admişi în etapa alia candidaţii admişi la fiecare dintre cele două probe, în ordinea descrescătoare a notei obţinute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs, atunci când acesta este mai mare de 100.

Numărul candidaţilor admişi în etapa alia se suplimentează în cazul mediilor egale cu cea a ultimului candidat admis.

A doua etapă constă în susţinerea unui interviu care constă în:

– elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de către candidat şi susţinerea orală a acestuia,  analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei.

Analiza prevăzută la lit.a) se predă comisiei de examinare după susţinerea orală a acesteia şi va fi avută în vedere la apreciaerea interviului.

Sunt declaraţi admişi la acestă proba candidaţii care au obţinut nota minimă 7.

Nota obţinută la concurs este suma notelor obţinute în cele două etape, calculată în raport cu următoarea pondere: nota de la prima etapă 75%, interviul 25%.

Conform art. 26 alin. 2 din regulament clasificarea candidaţilor urmează a se face în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la concurs.

Departajarea candidaţilor cu note egale se face în conformitate cu dispoziţiile art. 26 alin.3 din regulament.

Publicitate

Actualitate

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, despre noua tulpină COVID: „Poate cauza o adevărată catastrofă’

Publicat

în

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, despre noua tulpină COVID: „Poate cauza o adevărată catastrofă’

Emilian Imbri lansează un avertisment cu privire la noua tulpină africană a COVID. Managerul Spitalului „Victor Babeș” spune că orice formă de virus care nu e recunoscută de anticorpi poate cauza o adevărată catastrofă.

”La noi ar trebui să îi trimitem pe cei care nu se vaccinează în Africa de Sud, prin zboruri charter. Glumesc! Este grav ce se întâmplă. Faptul că nu știm multe despre noua tulpină nu este o problemă. Ideea e că știm că a apărut, poate produce îmbolnăviri în masă în decurs de câteva zile care să atingă valul unei epidemii și apoi unei pandemii care nu se va mai termina. Un mare epidemiolog a spus că e era pandemiilor.

Până acum bolile se transmiteau în mod accidental de la animal la om, în momentul în care se transmite de la om la om ceva ce a venit de la animal la om, este o mare problemă. Înțelegem că nu se știe dacă vaccinurile pot acoperi noua tulpină. Avem vaccinuri care asigură celor care au făcut vaccinul să treacă mai ușor prin boală și să nu ajungă la ATI să moară. Orice formă de virus care atacă și nu e recunoscută de anticorpi poate deveni o reală problemă și să facă adevărate catastrofe. Moderna a anunțat că este gata să ceară aprobare pentru vaccinul cu varianta pentru Omicron, nu știm încă.”, a declarat Emilian Imbri.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna decembrie 2021. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna decembrie 2021. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni. Primele estimări legate de vremea de Crăciun 2021.

ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 29 noiembrie – 27 decembrie 2021.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Din datele meteorologilor aflăm cum va fi vremea în primele zile de sărbătoare ale iernii, precum Sfântul Nicolae sau Crăciun. Cum va fi vremea de Crăciun.

Electrica Furnizare Discount

Prognoza ANM pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie

Conform ANM, intervalul de prognoză debutează cu o săptămână 29 noiembrie – 6 decembrie cu temperaturi destul de scăzute și multe precipitații.
Specialiștii estimează valori termice mai mici decât norma perioadei. În aceste condiții, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare ar putea cădea și în zonele mai joase de relief.

Veștile pentru cei care visează la un Crăciun alb nu sunt foarte bune. Din estimările ANM aflăm că, în perioada 20 – 27 decembrie va fi mai cald în majoritatea regiunilor.

Citește și: PROGRAM de 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Prognoza ANM pentru săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Cum va fi vremea în săptămâna 6 decembrie – 13 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Prognoza ANM pentru săptămâna 13 decembrie – 20 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea de Crăciun 2021. Prognoza pentru săptămâna 20 – 27 decembrie

În ultima săptămână de prognoză, cea în care avem și Crăciunul, vremea va fi mai cald decât de obicei, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

Citește mai mult

Actualitate

De ce este important să verifici periodic instalația electrică din casă? Peste 1 300 de INCENDII au fost provocate din cauza defecțiunii acestora, în țară

Publicat

în

De ce este important să verifici periodic instalația electrică din casă? Peste 1 300 de INCENDII au fost provocate din cauza defecțiunii acestora, în țară

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, defecțiunile apărute la instalațiile electrice au cauzat în primele 8 luni ale anului aproximativ 27% dintre incendiile din locuințe, adică peste 1.300 de incendii la nivelul țării. Pentru a preveni evenimente care pot avea urmări tragice trebuie să respectăm câteva reguli simple și să luăm măsuri imediat ce observăm că ceva este în neregulă cu instalația electrică din casă.

Dar care sunt semnele defecțiunilor sau funcționării anormale a instalației electrice? O priză ieșită din perete, scântei sau zgomote când acționăm un întrerupător sau introducem un ștecher în priză, miros de încins/ars sau un “sfârâit” suspect în dreptul receptoarelor electrice sau a aparatajului (prize, întrerupătoare, tablouri electrice) sunt lucruri pe care nu avem voie să le ignorăm.

Mai mult, instalațiile electrice trebuie să fie verificate și reparate/ înlocuite ori de câte ori este necesar, dar nu cu meșteri de ocazie, ci cu persoane autorizate

Pentru a preveni incidente grave, specialiștii Delgaz Grid și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență recomandă:

Electrica Furnizare Discount

– Fii atent la instalația electrică din casă și la aparatele pe care le folosești.

– Cheamă un electrician autorizat să verifice periodic siguranțele și instalația electrică sau ori de cate ori observi că ceva este în neregulă.

– Ține cont de sfaturile specialiștilor, nu a meșterilor de ocazie!

– Înlocuiește echipamentele defecte: cablurile cu izolația tăiată, prizele și întreupătoarele care fac scântei etc..

– Nu lăsa persoane neautorizate să intervină la contorul de energie sau în firidele de palier, de bloc sau de cvartal. La aceste instalații trebuie să intervină doar personalul operatorilor de distribuție energie sau al companiilor desemnate de aceștia.

– La suplimentarea aparatelor electrice sau creșterea puterii acestora asigură-te, prin personal autorizat, că instalaţia existentă poate susţine sporul de consum.

– Dacă trebuie să faci modificări la instalaţia de utilizare din gospodărie, solicită avizul distribuitorului de energie şi personal autorizat pentru execuția lucrărilor.

Instalaţiile electrice interioare sunt în proprietatea consumatorilor, fiind în responsabilitatea acestora să le utilizeze corect, să le verifice şi să le remedieze eventualele defecţiuni cu ajutorul specialiștilor. O deficienţă aparent minoră (contactele slăbite, comutatoare, prize sau tablouri electrice uzate) poate duce la incidente cu urmări dintre cele mai grave.

Majoritatea incendiilor la locuințe sunt generate de utilizarea instalațiilor electrice defecte sau cu improvizații, a coșurilor de fum necurățate sau defecte și a mijloacelor de încălzire cu defecțiuni sau fără respectarea măsurilor de prevenire specifice, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Astfel, în primele opt luni ale acestui an, numărul incendiilor la locuințe a crescut cu 9,4% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la un total de 4.856 de astfel de evenimente. Dinamica acestor incendii în funcţie de tipul locuinţelor relevă faptul că locuinţele de tip unifamilial (case individuale) sunt mai vulnerabile din cauza unor factori precum tipul materialelor de construcții folosite sau incidența improvizațiilor efectuate de proprietari ori persoane neautorizare la rețeaua electrică a locuinței sau a sistemelor de încălzire a acesteia.

Mai multe sfaturi și recomandări despre utilizarea în siguranță a surselor de energie și gaze pot fi găsite pe conturile de social media ale proiectului Romania Sigură.

Sursa: turdanews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare