Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În perioada 11 – 17 februarie, poliţiştii rutieri din Alba vor acţiona în cadrul acţiunii ”Truck & Bus”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2013, în perioada 11 – 17 februarie a.c., pe raza judeţului Alba, se va desfăşura Acţiunea ”Truck & Bus”.

Aceasta vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

În cadrul activităţilor de control, poliţiştii rutieri vor urmări:

–  Legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane (existenta foilor de parcurs, existenta şi valabilitatea licenţelor de transport, de execuţie şi de traseu).

–  Controlul autovehiculelor pentru transportul mărfurilor şi concordanţa între cantităţile scriptice prevăzute în documentele de însoţire a mărfii şi cele faptice.

– Controlul legalităţii transportului de persoane în trafic urban şi judeţean, interjudeţean, naţional si internaţional, în ceea ce priveşte existenta documentelor legale, condiţiile de transport, respectarea traseelor şi a graficelor de circulaţie, precum si a celorlalte condiţii stipulate în caietele de sarcini

– Respectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, precum şi alte aspecte de natură economică.

Vor mai fi avute în vedere şi starea tehnică a autovehiculelor, modul de respectare a prevederilor privind inspecţiile tehnice periodice şi alte aspecte privind circulaţia pe drumurile publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea