În județul Cluj se va deschide PRIMA clinică de terapie cu câini din România

În județul Cluj se va deschide PRIMA clinică de terapie cu câini din România

Peste câteva zile, mai exact în data de 22 februarie 2020, se va deschide prima clinică de terapie asistată de animale din România. Este vorba despre clinica Psy Plus, care va fi inaugurată în Cluj Napoca, fiind astfel prima clinică de terapie standard şi terapie asistată de animale din România.

Clinica Psy Plus se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, tipici şi cu diverse deficienţe sau cu tulburări din spectrul autist. Echipa este una multidisciplinară, formată din specialişti în sănătatea mintală şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ terapie standard (terapie cognitiv comportamentală, ABA, logopedie) şi terapie asistată de animale.

ELIT

În cadrul evenimentului de inaugurare se vor desfăşura ateliere pentru copii, în care cei mici vor învăţa jucându-se alãturi de câinii de terapie, potrivit unui comunicat de presă.

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depăşeascã mai uşor obstacolele întâlnite. Rezultatele cercetãrilor aratã cã interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare.

Astfel procesul terapeutic este mai plăcut, iar rezultatele apar mai repede. În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie faciliteazã stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor sociale.

Terapia asistatã de animale (TAA) este o terapie complementară, a cărei beneficii psihologice, cognitive, fizice şi sociale au fost dovedite din punct de vedere ştiinţific.

Acest tip de terapie oferã un cadru de acceptare necondiţionatã, creşte motivaţia, activeazã atenţia şi capacitatea de concentrare, creşte stima de sine, diminueazã stresul, precum şi nivelul depresiei şi al anxietãţii. TAA se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, fiind recomandatã în intervenţia unui spectru foarte larg de tulburãri, precum depresie, anxietate, atacuri de panicã, tulburãri din spectrul autist, anxietate socialã, tulburare de stres post-traumatic, tulburare obsesiv-compulsivã, Alzheimer, diverse tipuri de dizabilitãţi etc.

Deşi în ţãri precum SUA, Austria, Italia, Elveţia sau Germania acest tip de terapie se bucurã de o mare popularitate, în România este un domeniu încã prea puţin cunoscut. Cu toate acestea, la clinica Psy Plus ne mândrim cu expertiza, experienţa şi profesionalismul în materie de terapie asistatã de animle, precum şi psihoterapie standard (cognitiv-comportamentalã).

Misiunea Psy Plus este de a diminua suferința cauzată de diferite tulburări emoționale, de dezvoltare sau cognitive și stigma asociată acestora.

Clinica colaboreazã cu numeroase organizaţii şi firme pentru a oferi servicii confidenţiale de asistenţã psihologicã, terapie asistatã de animale, programe de training şi terapii complementare.

Surse: portalsm, psyplus.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...