Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

În județul Cluj se va deschide PRIMA clinică de terapie cu câini din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
În județul Cluj se va deschide PRIMA clinică de terapie cu câini din România

Peste câteva zile, mai exact în data de 22 februarie 2020, se va deschide prima clinică de terapie asistată de animale din România. Este vorba despre clinica Psy Plus, care va fi inaugurată în Cluj Napoca, fiind astfel prima clinică de terapie standard şi terapie asistată de animale din România.

Clinica Psy Plus se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, tipici şi cu diverse deficienţe sau cu tulburări din spectrul autist. Echipa este una multidisciplinară, formată din specialişti în sănătatea mintală şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ terapie standard (terapie cognitiv comportamentală, ABA, logopedie) şi terapie asistată de animale.

În cadrul evenimentului de inaugurare se vor desfăşura ateliere pentru copii, în care cei mici vor învăţa jucându-se alãturi de câinii de terapie, potrivit unui comunicat de presă.

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depăşeascã mai uşor obstacolele întâlnite. Rezultatele cercetãrilor aratã cã interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare.

Astfel procesul terapeutic este mai plăcut, iar rezultatele apar mai repede. În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie faciliteazã stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor sociale.

Terapia asistatã de animale (TAA) este o terapie complementară, a cărei beneficii psihologice, cognitive, fizice şi sociale au fost dovedite din punct de vedere ştiinţific.

Acest tip de terapie oferã un cadru de acceptare necondiţionatã, creşte motivaţia, activeazã atenţia şi capacitatea de concentrare, creşte stima de sine, diminueazã stresul, precum şi nivelul depresiei şi al anxietãţii. TAA se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, fiind recomandatã în intervenţia unui spectru foarte larg de tulburãri, precum depresie, anxietate, atacuri de panicã, tulburãri din spectrul autist, anxietate socialã, tulburare de stres post-traumatic, tulburare obsesiv-compulsivã, Alzheimer, diverse tipuri de dizabilitãţi etc.

Deşi în ţãri precum SUA, Austria, Italia, Elveţia sau Germania acest tip de terapie se bucurã de o mare popularitate, în România este un domeniu încã prea puţin cunoscut. Cu toate acestea, la clinica Psy Plus ne mândrim cu expertiza, experienţa şi profesionalismul în materie de terapie asistatã de animle, precum şi psihoterapie standard (cognitiv-comportamentalã).

Misiunea Psy Plus este de a diminua suferința cauzată de diferite tulburări emoționale, de dezvoltare sau cognitive și stigma asociată acestora.

Clinica colaboreazã cu numeroase organizaţii şi firme pentru a oferi servicii confidenţiale de asistenţã psihologicã, terapie asistatã de animale, programe de training şi terapii complementare.

Surse: portalsm, psyplus.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 2 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Vremea se încălzește, dar vor cădea ploi în toată țara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 2 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Vremea se încălzește, dar vor cădea ploi în toată țara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 20 mai – 2 iunie 2024. În perioada următoare, vremea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea