Rămâi conectat

Actualitate

În Italia, armata cară sicriele cu camioane. Țara cea mai afectată de Covid-19: „O generaţie a murit în 2 săptămâni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Țara cea mai afectată de Covid-19 în acest moment, Italia întrece China care a stabilizat situaţia. Lombardia este cea mai afectată, iar crematoriul din Bergamo nu mai face faţă numărului mare de incinerări.

Camioanele armatei s-au aliniat aseară în centrul oraşului pentru a prelua trupurile persoanelor decedate ca să le ducă la crematorii în alte regiuni. Lombardia este cea mai afectată regiune din Italia de COVID-19, cu 2.168 de persoane decedate până joi. Majoritatea decedaţilor sunt bătrâni, peste 75 de ani.

„Într-o lună normală aveam 120 de înmormântări. O generaţie a murit în doar două săptămâni. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva şi îmi vine să plâng”, a declarat Antonio Ricciardi, preşedintele CFB, cea mai mare firmă de pompe funebre din zonă.

Imagini dramatice din Italia, unde armata cară sicriile celor decedaţi de coronavirus în camioane. Serviciile de pompe funebre fac faţă cu greu . Victimele pandemiei nu au dreptul la funeralii tradiţionale, care sunt interzise în Italia, la fel ca celelalte adunări. Persoana decedată primeşte doar o binecuvântare rapidă. Un lung şir de camioane militare a traversat miercuri noaptea centrul oraşului Bergamo, din nordul Italiei, transportând sicrie cu victime ale coronavirusului pentru a fi incinerate în alte locuri din cauza faptului că cimitirul din oraş nu mai are capacitatea necesară.

Imaginea impresionantei caravane kaki, difuzată de mass media italiene, este o dovadă în plus a modului în care pandemia de coronavirus a lovit provincia Bergamo, cea mai afectată din regiunea Lombardia, cu circa 55 de decese zilnice. Coşciugele, distribuite în 30 de camioane ale armatei italiene, au străbătut oraşul, de la cimitirul local şi până la autostradă, având ca destinaţie circa 10 municipii din Italia.

Potrivit cotidianului local L’Eco di Bergamo, vehiculele militare au scos circa 60 de sicrie pentru a incinera cadavrele în crematorii din mai multe municipii care s-au oferit să facă acest lucru. Jumătate dintre coşciuge au fost duse în Modena, care permite incinerările în cimitirul din oraş, potrivit unui acord încheiat între Prefectură şi autorităţile sanitare.

Camioanele armatei au transportat sicrie şi în municipii precum Acqui Terme, Brescia, Cervignando del Friuli, Parma, Piacenza şi Rimini. Odată efectuate incinerările, cenuşa va fi transportată din nou la Bergamo, locul de baştină al defuncţilor. Dricurile aşteaptă la coadă în faţa porţilor închise ale cimitirului Monumental din Bergamo: oraşul lombard şi regiunea din care face parte sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Italia, cu 4.300 de cazuri, a relatat şi agenţia France-Presse, citată de Agerpres. Camerele mortuare din acest oraş din nordul Italiei nu mai pot primi toate sicriele, care sunt trimise, prin urmare, direct la cimitir.

Victimele pandemiei nu pot avea funeraliile obişnuite, interzise în Italia, la fel ca şi celelalte adunări. Persoana decedată primeşte doar o binecuvântare rapidă. Angajaţii de la pompe funebre şi cei câţiva apropiaţi ai persoanelor decedate care sunt acolo poartă mască de protecţie, înconjuraţi de o tăcere care pare să se fi abătut asupra întregii ţări, unde numărul morţilor, care se apropie de 3.000, riscă să egaleze numărul deceselor din China.

„Este un ciclu continuu. Am cerut ajutorul firmelor de pompe funebre din alte regiuni. Au venit din Emilia-Romagna, din Trento, pentru a ne ajuta”, spune primarul Giorgio Gori.

Pe de altă parte, potrivit agenţiei Reuters, dacă bilanţul oficial pentru coronavirus în Italia se apropie de 3.000, în realitate el ar putea fi mult mai mare, pentru că şi în azilele de bătrâni se înregistrează zilele acestea o creştere semnificativă a numărului de decese, numai că nimeni nu-i testează pentru coronavirus pe aceşti oameni.

Situaţia e tot mai grea în spitalele din Italia. Numărul total al deceselor din Italia a ajuns astfel la 3.405, depășind bilanțul anunțat de autoritățile din China, de 3.245, fiind de altfel țara din care s-a răspândit virusul.

Totodată, au fost confirmate joi 5.322 de cazuri noi, numărul total fiind de 41.035.

La terapie intensivă se află 2.498 de persoane din toată țara, 1006 fiind doar în regiunea Lombardia. Această regiune a înregistrat doar astăzi 209 decese.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea