Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În doar 5 zile, inspectorii ITM Alba au aplicat amenzi de peste 80.000 de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 4- 8 martie, ITM Alba a verificat respectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, a sănătăţii și securităţii în muncă la un număr de 102 firme de pe teritoriul judeţului. Controalele s-au soldat cu amenzi în valoare totală de 80.600 de lei, dintre care 60.000 de lei pentru muncă ”la negru”.

Potrivit inspectorului şef, jr. Dorel Aurel Fiţ, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate în total 48 de unități cu 364 salariați. S-au constatat 197 de deficiențe pentru care s-au aplicat 14 sancțiuni (13 amenzi în valoare totală de 73.100 de lei) şi 1 avertisment. La trei firme din judeţ au fost depistate 6 persoane în timp ce munceau  fără acte legale, iar acestea au fost sancţionate cu amenzi în cuantum de 60.000 de lei.  Este vorba despre S.C. Dani ON SRL, care a primit o amendă de 10.000 lei pentru o persoană depistată fără forme legale de angajare, S.C. Rolinserv  M & S SRL(punct de lucru Sebeş), care a primit aceeaşi amendă pentru 1 persoană muncind “la negru” şi S.C. Doris Isabela SRL, care a primit o amendă de 40.000 de lei pentru depistarea a 4 persoane fără forme legale de angajare.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 54 de firme şi s-au aplicat 8  sancţiuni, din care 2 amenzi în cuantum de 7.500 de lei şi 6 avertismente.

 În perioada 6-7 martie, s-a derulat la nivelul judeţului Alba, Campania de identificare şi sancţionare a muncii nedeclarate şi de verificare a respectării reglementărilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în sectorul întreţinere şi reparaţii auto-service auto, campanie dispusă şi monitorizată de către Inspecţia Muncii Bucureşti. În cadrul acestei campanii, au fost verificaţi 25 de agenţi economici, cu un număr de 176 salariaţi, din care 31 femei, au fost depistate 93 de deficienţe şi dispuse tot atâtea măsuri obligatorii pentru intrarea în legalitate. A fost aplicată 1 amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea unor prevederi din legislaţia muncii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea