Ziarul Unirea

În derby-ul campionatului, CSM București – Volei Alba Blaj 2-3! Victorie importantă, titlul se joacă!!!

Volei Alba Blaj a relansat lupta pentru titlu, după victoria din derby-ul extern cu CSM București, scor 3-2 (25-22, 25-23, 21-25, 18-25, 15-10)

Blajul a condus cu 2-0 la seturi, a fost egalată iar soarta unui meci dramatic a fost decisă la tie-brek. Echipa din „Mica Romă” s-a impus în „duelul campioanelor” și a redus diferența după întâiul succes stagional în fața contracandidatei.

ELIT

Echipa lui Darko Zakoc a redus diferența din ierarhie, dar CSM București este în continuare principala favorită, având 5 puncte avans, titlul depinzând și de disputele cu Știința Bacău și CSM Tîrgoviște.

*Vladimir Bacșiș: „Am demonstrat că parcursul din Champions League nu e întâmplător”

O victorie după un joc în care am demonstrat că ceea ce am realizat în Champions League nu este întâmplător. Putea fi mai bine pentru noi, dar trebuie să privim în viitor și să jucăm până la ultima minge. Cât mai sunt șanse matematice de a câștiga campionatul trebuie să luptăm și să credem că vom reuși. Le felicit pe fete care au arătat că putem învinge orice echipă„, a declarat Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj.

*Sergiu Ștefănescu: „Am arătat ca o campioană ce-și apără titlul”

Un meci cu emoții, pe care l-am jucat cu inima. Am luptat și am arătat ca o campioană care îți apără titlul. Lupta este deschisă, ne vom bate până la capăt cât timp vor fi șanse. Dedicăm succesul tuturor fanilor blăjeni care sunt alături de noi„, a spus Sergiu Ștefănescu, președintele Consiliului Director al CSM Volei Alba Blaj.

Ultimul set a fost o copie la scară micro a celorlalte. Blajul a condus cu 3-0, a trecut peste criza din precedentele două, și-a revenit din pumni și prelungit încordarea. Se face 4-4, dar Cleger aduce iar avantajul în tabăra oaspetelor. Duelul la distanță Brakocevic-Cleger a fost sarea și piperul acestui joc dramatic, sârboaica egalând la 6, greșește la faza următoare, iar Blajul ajunge la 9-7, cubaneza dominând fileul. Se face 13-9, chiar 14-9 și Blajul invinge după două ore și 5 minute de joc intens. Setea de revanșă a fost evidentă în prestația deținătoarei titlului, care a aratat atitudine într-un moment crucial, câștigând în fieful rivalei, ce putea declanșa fiesta în cazul unui rezultat favorabil.

Volei Alba Blaj a relansat campionatul, distanța dintre celei două echipe fiind acum de 5 puncte, după acest succes al trupei lui Zakoc. Soarta titlului se joacă, iar marele meci va fi în Sala „Timotei Cipariu”, peste 3 săptămâni, în 31 martie. Momentul adevărului, un meci de „totul sau nimic”, a reprezentat o confruntare tensionată,

*Ana Cleger, fabuloasă, 36 de puncte!!!

Cubaneza Ana Cleger a fost fabuloasă în această confruntare decisivă, luându-se singură la luptă lângă fileu cu Brakocevic și Baciu. Echipiera Volei Alba Blaj a avut o prestație de vis, tocmai când era mai mare nevoie în competiția internă, cea mai bună realizatoare din actuala ediție a Champions League fiind efectiv de neoprit de blocajul advers, având 36 de puncte!

Aflată cu spatele la zi, tripla campioană, era obligată să învingă în fața liderului aflat la șase puncte distanță, pentru a perpetua lupta la vârf în actuala ediție. A fost momentul adevărului pentru fetele lui Darko Zakoc, care în precedentele dispute cu rivala au pierdut de fiecare dată, 1-3 și 0-3, ultimul, un dureros duș rece trăit în fața fanilor, în Sala “Timotei Cipariu”, în 28 ianuarie.

Blajul a început furtunos, cu Barakova la serviciu și un 5-0 fără replică, obligându-l pe Ferhat Akbas la primul time-out. Vizitatoarele se țin tare, mențin ritmul și au condus detașat cu 8-3, 11-5 și 16-10. Amfitrioanele se trezesc replică prin Brakocevic și Baciu, se apropie periculos, Zakoc simte pericolul, cere time-out la 18-16, CSM-ul este numai la un punct (22-23), însă campioana are prim-planul.

CSM-ul a dat semne de revenire în setul secund, a condus cu 8-5, dar a fost rândul Blajului să declanșeze cursa de urmărire. Meciul capătă accente dramatice, fazele sunt jucate la limită, mingi salvate in extremis, iar echipa din „Mica Rom” a reușit să egaleze la 13. Suspansul s-a menținut, s-a mers cap la cap, cu fiecare combatantă aflată pe rând la conducere, cu întorsături de scor 16-15 Blaj, 20-19 Blaj, 22-21 CSM-ul, Cleger fiind magnifică la fileu.

În setul al treilea, Blajul părea că este stăpâna jocului, ajungând la 17-13. Dar oponentele au avut o incredibilă cursă de urmărire, au recuperat spectaculos, a fost și o fază controversată la 19-19 acordată gazdelor și s-a ajuns la 23-19 pentru CSM, care a redus scorul.

Degringolada Blajului a continuat, Brakocevic a ieșit la rampă, iar CSM-ul a fost de neoprit, distanțându-se la 18-9!!! Nimic nu a mai mers pentru vizitatoare, moralul a ajuns la cota de jos și totul s-a prăbușit… Zakoc a schimbat liniile, tabela s-a strâns la 21-16, cu 4 puncte consecutive ale echipei blăjene.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova (3p) – Adina Salaoru (13p), Mariana Aquino (8p), Ana Cleger (36 p), Nneka Oniejekwe (8p), Slavina Koleva (două puncte) – Selime Ilyasoglu (libero); au mai jucat Lena Moellers (un punct), Aleksandra Crncevic (8p), Ramona Rus (un punct), Lynda Morales; Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

În următoarele două runde, formația blăjeană evoluează în Sala „Timotei Cipariu”, cu CSM Lugoj (miercuri, 14 martie) și Știința Bacău (luni, 19 martie).

Foto: Răzvan PĂSĂRICĂ, Sport Pictures

 

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

În barajul de salvare: CS Ocna Mureș și Industria Galda

CS Ocna Mureș și Industria Galda de Jos și-au aflat adversarii din barajele de menținere/ promovare, ce vor avea loc… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro