Rămâi conectat

Sport

În contul transferului lui Gicu Grozav, Unirea Alba Iulia solicită circa 70.000 de euro de la Terek Groznîi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Fosta divizionară secundă Unirea Alba Iulia, intrată în insolvenţă, solicită circa 70.000 de euro de la Terek Groznîi, formaţia rusă ce l-a transferat recent pe albaiulianul Gicu Grozav de la Petrolul Ploieşti, bani reprezentând procent din taxa de solidaritate.

Transferat în august la Terek Groznîi, albaiulianul Gicu Grozav a debutat pentru noua sa echipă, în etapa a 8-a a campionatului Rusiei. Fostul atacant al Petrolului Ploieşti a bifat ultimele 14 minute din meciul extern cu Zenit St. Petersburg, eşec cu 0-2 (0-2). Runda următoare, atacantul din Cetatea Marii Uniri a prins primul unsprezece în duelul pierdut acasă cu Krasnodar, scor 0-1 (0-1), şi a fost înlocuit în minutul 68. Din postura de ultimă clasată, Terek (doar trei puncte, fără victorie) a jucat aseară pe terenul unui alt român, Dorinel Munteanu, cu Kuban Krasnodar, iar eşec 1-3 (1-3), Gigel Bucur marcând primul gol al gazdelor (Gicu a intrat în minutul 68).

Fostul unirist va împlini 23 de ani, duminică 29 septembrie şi a fost vândut de “lupii galbeni” pentru suma de 2,5 milioane de euro, din care, conform procentului cuvenit din taxa de solidaritate, Unirii Alba Iulia îi vor reveni aproximativ 70.000 de euro. Component al primei reprezentative, pentru care a înscris un gol în actualele preliminarii ale Campionatului Mondial din 2014, fotbalistul crescut de Neluţu Popa în curtea „alb-negrilor” a fost golgheterul Petrolului Ploieşti în actuala campanie din Europa League, cu 6 reuşite în 5 jocuri. „Noi am înştiinţat clubul din Rusia asupra sumei care ni se cuvine din taxa de solidaritate, dar încă nu am primit un răspuns la respectiva notificare. Probabil că vom ajunge la judecata FIFA pentru a recupera banii cuveniţi”, a precizat Florinel Oprinca, administratorul judiciar al Unirii Alba Iulia.

*Litigiu şi cu Steaua pentru N. Stanciu şi 22.000 de euro

Cedat la Standard Liege la începutul anului 2010, contra sumei de 350.000 de euro, Gicu Grozav a cucerit Cupa Belgiei şi a devenit vicecampion al ţării respective, revenind în ţară, prin împrumut la „U” Cluj, în 2011.

Unirea a mai recuperat recent, în acest mod, apelând la instanţele fotbalistice, de la campioana Steaua, suma de 22.000 de euro, reprezentând tot procent din taxa de solidaritate, bani cuveniţi prin trecerea lui Nicuşor Stanciu de la FC Vaslui la gruparea lui Reghecampf, asta după ce „roş-albaştrii” au fost reclamaţi la FRF în urmă cu 4 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea