Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

În Consiliul Local Alba Iulia un proiect se votează de câte ori trebuie. Până este aprobat!

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Asociația RYMA a primit din bugetul local al municipiului Alba Iulia, într-o singură ședință de Consiliu Local, peste 26.000 lei pentru organizarea a două evenimente, Festivalul de Film Scurt și Festivalul ”Play for May”.

Dacă pentru primul banii s-au acordat fără probleme, având în vedere că a fost vorba despre o sumă mică – 1.800 de lei iar evenimentul s-a desfășurat deja, alocarea banilor pentru Play for May a iscat o adevărată polemică între consilierii locali. Unii dintre aceștia au considerat că asociația primește anual prea mulți bani din bugetul local (Dorin Pocol de la PPDD) iar alții că cererea a fost făcută prea târziu (având în vedere că evenimentul se desfășoară săptămâna viitoare) și nu au fost prezentate la timp detalii depre organizare care să justifice suma cerută, respectiv peste 24.000 de lei (Daniel Zdrânc – PNL și Cornel Sandu – PDL).

În prima fază, deși președintele asociației RYMA și-a pledat foarte bine cauza, explicând că este vorba despre un eveniment cultural organizat în scopul de a atrage turiști în Cetate, rezultatul votului i-a fost nefavorabil, făcând-o să exclame: ”Ne băgați în faliment”. A explicat că deja s-a negociat cu artiștii, s-au făcut invitațiile și s-au tipărit și afișele pe care Consiliul Local și Primăria Alba Iulia sunt sponsori principali și că în lipsă de bani festivalul este în pericol să nu se mai desfășoare.

În final, intervenția primarului Mircea Hava, dar și susținerea din partea consilierilor locali PNL Simone Albani și Gabriel Pleșa au întors lucrurile în favoarea finanțării. Consilierii locali au fost de acord să reia votul iar de data aceasta a fost ”cu noroc” iar festivalul va beneficia de finanțarea Consiliului Local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul În această zi sunt marcate trei momente istorice:  la 10 mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domnitor, în 1877  Carol proclama Independenţa României, după secole de stăpânire otomană, şi în 1881, domnitorul Carol I era încoronat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea