În ciuda salariilor mari, plicul nu a dispărut din spitale. Medic, prins în flagrant în timp ce primea 500 de lei mită

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În ciuda salariilor mari, plicul nu a dispărut din spitale. Medic, prins în flagrant în timp ce primea 500 de lei mită

În Giurgiu, un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timpul în care lua mită 500 de lei din partea unei rude a unui pacient, de la care mai primise alți 600 de lei, medicul fiind reținut pentru 24 de ore.

”Luni, 26 octombrie 2020, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Operaţii şi Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. – structura centrală, au surprins în flagrant luând mită un medic ginecolog din cadrul unui spital din municipiul Giurgiu. Acesta a primit suma de 500 de lei, cu titlu de mită, de la un martor denunţător (aparţinător al unui pacient), în scopul exercitării unor acte medicale”, anunţă poliţia, relatează News.ro.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Anterior, medicul a mai pretins şi primit de la aceeaşi persoană, precum şi de la pacientul respectiv, suma de 600 de lei, tot în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, o operaţie de cezariană.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a unui apel telefonic la linia Call Center anticorupţie gratuită a Direcţiei Generale Anticorupţie 0800.806.806.

Persoana prinsă în flagrant a fost condusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, unde i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, procurorul de caz dispunând măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Cercetările continuă în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele, iar marţi urmează a se dispune cu privire la măsurile procesuale adecvate, în raport de evoluţia anchetei.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419