În CEWL: Rucon Spisska Nova Ves – CSU Alba Iulia 61-76 *A patra victorie în Liga Europei Centrale

CSU Alba Iulia-CSM Satu Mare Cupa Romaniei9În a patra partidă din Liga Europei Centrale, CSU Alba Iulia a învins în deplasare, în Slovacia, pe Rucon Spisska Nova Ves cu scorul de 76-61 (22-13, 22-17, 16-14, 16-17).

Echipa lui Popov a reușit a treia victorie din 2015 și practic și-a asigurat și matematic calificarea în Final Four-ul CEWL, conducând Grupa A cu 4 succese din tot atâtea jocuri. „Era de așteptat să ne impunem în această confruntare, întrucât am plecat cu prima șansă. Este bine că ne-am atins obiectivul, am câștigat și practic am parafat calificarea matematică în turneul final. Vrem să ne apărăm trofeul, deși va fi dificil, întrucât nu vom mai găzdui noi Final Four-ul„, a declarat președintele Bogdan Duma.

ELIT

*Agunbiade – din nou „double-double”!

A fost o evoluție bună a fetelor, continuăm pe linia victoriilor din acest an. Avem un moral bun după ce am câștigat la Târgoviște și ne dorim să continuăm pe această linie„, a spus Nicușor Marcu, directorul sportiv al CSU.

Pentru vizitatoare au marcat Jessica Kuster – 22 de puncte, Wumi Agunbiade -17 (și 11 recuperări), L Oreal Price – 15, Valencia McFarland – 9, Milica Deura – 8, Alexandra Uiuiu – 3 și Dora Ardelean – două.

*Fără emoții

La prima deplasare europeană din această ediție, formația albaiuliană, deținătoarea trofeului s-a impus fără prea multe griji. Fetele lui Miroslav Popov au luat în serios jocul de la început, au condus după primul sfert cu 22-13, iar la pauza mare avantajul era de 14 puncte: 44-30. Nici în sfertul al treilea lucrurile nu au stat altfel și acest parțial fiind adjudecat de CSU, cu 16-14, astfel că înaintea ultimelor 10 minute scorul a ajuns la 60-44 în favoarea echipei din România. În ultimul sfert, o consolare pentru gazde, ce s-au impus cu 17-16.

*A 10-a victorie europeană la rând

În tur, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, studentele s-au impus facil, cu scorul de 95-52 contra echipei slovace, care până în prezent a înregistrat în această întrecere 5 eşecuri din tot atâtea jocuri.

Studentele au un parcurs impecabil în competiţia continentală fiind lider autoritar în Grupa A, având 4 victorii din tot atâtea partide disputate. Remarcabil este faptul că CSU se află la cel de-al 10-lea succes consecutiv în Europa, fiind neînvinsă în CEWL, al cărei trofeu l-a cucerit anul trecut.

Dacă în Liga Națională de baschet următorul meci va fi sâmbătă, 17 ianuarie, acasă cu BCM Tymes Timişoara, în Liga Europei Centrale, în perioada 27-29 ianuarie, sunt jocurile externe din Cehia, cu Basketball Nymburk şi Kara Trutnov.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

“Despre Soda Ocna Mureș și despre liberalism. Așa, la căderea serii…”, articol semnat de Ovidiu Trifan, din Paris

Prin intermediul mijloacelor electronice ne-a parvenit un articol semnat de Ovidiu Trifan, conjudețean stabilit în Paris. Un material care abordează… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro