Rămâi conectat

Sport

În CEWL: Rucon Spisska Nova Ves – CSU Alba Iulia 61-76 *A patra victorie în Liga Europei Centrale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-CSM Satu Mare Cupa Romaniei9În a patra partidă din Liga Europei Centrale, CSU Alba Iulia a învins în deplasare, în Slovacia, pe Rucon Spisska Nova Ves cu scorul de 76-61 (22-13, 22-17, 16-14, 16-17).

Echipa lui Popov a reușit a treia victorie din 2015 și practic și-a asigurat și matematic calificarea în Final Four-ul CEWL, conducând Grupa A cu 4 succese din tot atâtea jocuri. „Era de așteptat să ne impunem în această confruntare, întrucât am plecat cu prima șansă. Este bine că ne-am atins obiectivul, am câștigat și practic am parafat calificarea matematică în turneul final. Vrem să ne apărăm trofeul, deși va fi dificil, întrucât nu vom mai găzdui noi Final Four-ul„, a declarat președintele Bogdan Duma.

*Agunbiade – din nou „double-double”!

A fost o evoluție bună a fetelor, continuăm pe linia victoriilor din acest an. Avem un moral bun după ce am câștigat la Târgoviște și ne dorim să continuăm pe această linie„, a spus Nicușor Marcu, directorul sportiv al CSU.

Pentru vizitatoare au marcat Jessica Kuster – 22 de puncte, Wumi Agunbiade -17 (și 11 recuperări), L Oreal Price – 15, Valencia McFarland – 9, Milica Deura – 8, Alexandra Uiuiu – 3 și Dora Ardelean – două.

*Fără emoții

La prima deplasare europeană din această ediție, formația albaiuliană, deținătoarea trofeului s-a impus fără prea multe griji. Fetele lui Miroslav Popov au luat în serios jocul de la început, au condus după primul sfert cu 22-13, iar la pauza mare avantajul era de 14 puncte: 44-30. Nici în sfertul al treilea lucrurile nu au stat altfel și acest parțial fiind adjudecat de CSU, cu 16-14, astfel că înaintea ultimelor 10 minute scorul a ajuns la 60-44 în favoarea echipei din România. În ultimul sfert, o consolare pentru gazde, ce s-au impus cu 17-16.

*A 10-a victorie europeană la rând

În tur, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, studentele s-au impus facil, cu scorul de 95-52 contra echipei slovace, care până în prezent a înregistrat în această întrecere 5 eşecuri din tot atâtea jocuri.

Studentele au un parcurs impecabil în competiţia continentală fiind lider autoritar în Grupa A, având 4 victorii din tot atâtea partide disputate. Remarcabil este faptul că CSU se află la cel de-al 10-lea succes consecutiv în Europa, fiind neînvinsă în CEWL, al cărei trofeu l-a cucerit anul trecut.

Dacă în Liga Națională de baschet următorul meci va fi sâmbătă, 17 ianuarie, acasă cu BCM Tymes Timişoara, în Liga Europei Centrale, în perioada 27-29 ianuarie, sunt jocurile externe din Cehia, cu Basketball Nymburk şi Kara Trutnov.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea