Rămâi conectat

Ştirea zilei

În centrul municipiului Alba Iulia au demarat lucrările de modernizare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia anunță că au demarat lucrările de modernizare a zonei cuprinse între sediul BCR și magazinul Unirea, care urmează să fie complet reconfigurată și corelată cu prevederile PUZ-ului zonei centrale.

Viziunea asupra acestor noi obiective impune, printre altele, mutarea axului străzii Tudor Vladimirescu și mărirea numărului parcărilor publice între BCR și centrul comercial Unirea. În plus proiectul va iniția și alte modificări privind zonele verzi și propuneri de modificare a structurii rutiere prin amplasare unor noi sensuri giratorii la intersecția străzilor Oborului cu Tudor Vladimirescu și a străzilor Calea Moților cu Tudor Vladimirescu”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al administrației locale.

În această perioadă se decopertează platforma pietonală pentru trasarea și executarea unui nou sistem de alimentare cu apă, dar și a unui sistem de colectare a apelor pluviale.

Dată fiind noua geometrie a dalei urbane, ce va cuprinde 94 de locuri de parcare în perimetrul delimitat de sediul BCR și magazinul Unirea, este de înțeles că transformările vor modifica și structura peisagistică. În reconfigurarea zonelor verzi din proximitatea parcărilor și locurilor de odihnă, este prevăzut un aport de circa 302 arbori și arbuști ornamentali (rășinoși și foioși). Ca o măsura complementară, în funcție de studiul peisagistic ce subscrie acestui proiect, se vor păstra o bună parte dintre arborii existenți, cu precădere în zona din fața magazinului Unirea. Vegetația afectată și cu probleme va fi înlocuită, iar arborii situați pe axul noii trame stradale propuse vor fi mutați în alte locații stabilite de autoritatea locala. Zonele verzi vor cuprinde infrastructura necesară pentru irigare”, a mai spus reprezentantul primăriei.

FOTO: Macheta proiectului de reabilitare a zonei – porțiunea dintre BCR și magazinul Unirea


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier GRAV lângă Rimetea: O mașină a intrat într-un cap de pod. O femeie, dusă la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier GRAV lângă Rimetea: O mașină a intrat într-un cap de pod. O femeie, dusă la spital Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de astăzi,  7 decembrie 2023, lângă Rimetea. Potrivit IPJ Alba, pe DJ 107 M, pe raza localității Rimetea, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile după ce ar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare