Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În centrele de permanenţă Alba, medicii şi asistentele, neplătiţi de trei luni

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii de familie şi asistentele medicale din centrele de permanenţă din judeţul Alba fac muncă de voluntariat de mai bine de trei luni. Aceştia nu şi-au primit salariile pe lunile aprilie, mai şi iunie. Medicii spun că în cazul în care nu vor fi plătiţi, în cel mai scurt timp vor înceta activitatea.

„Situaţia este destul de gravă fiindcă de trei luni de zile nu s-a făcut plata salariilor şi foarte mulţi dintre cei care lucrează acolo, cum ar fi şi asistentele medicale au doar acest salariu. Din informaţiile pe care le avem la ora actuală nu avem nicio veste bună de la Casa de Asigurări. Până la urmă aceşti bani trebuie să vină de la Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări şi după aceea către personalul medical. Deocamdată trei luni au trecut fără să fie plătiţi”, a declarat Horea Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Din această cauză, nu este exclusă posibilitatea ca aceste centre să nu mai funcţioneze de la începutul lunii viitoare: „În judeţul Alba avem patru centre de permanenţă, mai studiem să mai înfiinţăm două în Alba Iulia. Întâlnim o reticenţă, pe care o înţelegem, la medici, fiindcă nu mai vor să le înfiinţăm deoarece au văzut că nu sunt plătiţi în celelalte centre. Cred că în celelalte centre, dacă nu vor fi plătiţi luna aceasta, se va opri activitatea.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea