Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

În cazul exploziei pensiunii din Alba Iulia, Primăria Alba Iulia are o poziţie diferită de cea a EO.N Gaz

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Explozia de marţi, 13 martie, a unei pensiuni din Gara Alba Iulia, în urma căreia două persoane au fost rănite, a generat din partea celor implicaţi  reacţii diferite, care sună mai degrabă, a aruncarea responsabilităţii dintr-o parte în cealaltă.

După ce furnizorul de gaze naturale, E.ON Gaz a afirmat că responsabilitatea aparţine firmei care a fisurat conducta de gaz, Municipaltatea din Alba Iulia precizează faptul că compania de gaze a eliberat toate avizele de lucru necesare, fără a face vreo referire la conditii speciale de lucru în aceea zonă.

„Referitor la incidentul de pe strada Iasilor, Primaria Municipiului Alba Iulia doreste sa faca urmatoarele precizari:

Municipalitatea a facut toate demersurile legale in privinta aplicarii proiectului pe amplasamentul respectiv. Am informat operatoriii de specialitate, in special EON Gaz, inainte de autorizarea lucrarii, inca din 2009, ca urmeaza sa se execute un proiect amplu de reabilitare a mai multor strazi  si am solicitat sa se evalueze starea tehnica a retelei existente. De asemenea am adresat solicitarea de a comunica actiunile de reabilitare a retelelelor pentru a corela actiunile primariei cu cele ale companiei EON. In data de 5 august 2011, Primaria Alba Iulia a reclamat ca lirele port nu au adancimea prevazuta de standard si ca nu pot fi realizate accesele la proprietati din acest considerent, prin operatiuni specifice (compactare, cilindrare etc). Am solicitat ca pana in data de 20 august 2011 sa se execute coborarea lirelor port, subliniind importanta respectarii termenilor proiectului si a eliminarii riscurilor care puteau decurge din aceasta activitate.

In ianuarie 2011 am mai cerut un punct de vedere vis-a-vis de programul de reabilitare a retelelor EON pentru zonele in care primaria urma sa desfasoare lucrari de modernizare, insa nu au fost raportate eventuale interventii in zona strazii Iasilor.

Avizul emis de EON Gaz a fost eliberat in data de 4.02.2010, inaintea autorizarii lucrarii si a fost un aviz favorabil. In acest aviz nu s-a facut niciun fel de referire cu privire la conditii speciale de lucru pentru acel amplasament, de tipul existentei unei adancimi de pozare sub standard, fara a se emite conditii speciale de lucru. Pe strada Iasilor s-a constat ca adancimea actuala de pozare este de 20 de cm sub nivelul de calcare, in loc de 90 de cm cat prevad standardele. In data de 13.10.2010 s-a facut predarea de amplasament in prezenta beneficiarilor de retele, inclusiv in prezenta EON Gaz, care nu au facut referiri la conditii speciale de lucru.

Asteptam rezultatele anchetei organelor abilitate si vom face precizari suplimentare la finalizarea acestora.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea