În Alba, prin ”grija” Instituţiei Prefectului condusă de Gheorghe Feneşer, dezorganizare în noaptea alegerilor prezidențiale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

prefectura albaÎn zilele premergătoare datei de 2 noiembrie, când a avut loc primul tur al alegerilor prezidenţiale, Instituţia Prefectului a organizat mai multe serii de instruiri la care au luat parte preşedinţii şi locţiitorii celor 439 de secţii de votare din judeţ. Au fost abordate teme complexe, astfel încât cei peste 800 de preşedinţi şi locţiitori să nu aibă probleme la primul tur de scrutin.

Dar, ce să vezi, stupoare, nici nu s-a încheiat bine ziua alegerilor şi necazurile au şi apărut. Pe holurile Instituţiei Prefectului era harababură mare în noaptea de duminică spre luni. Preşedinţii secţiilor de votare s-au trezit că ar fi trebuit să numeroteze, pe listele electorale, alegătorii prezenţi la urne. Şi nu au făcut acest lucru! Pe bună dreptate ne întrebăm cum s-a întâmplat aşa ceva? Răspunsul e simplu. În cele câteva zile de instruire, cei responsabili, adică prefectul Gheorghe Feneşer – reprezentantul Guvernului în teritoriu, a omis acest amănunt, care a fost trecut la capitolul… şi altele. Aşa că preşedinţii celor 439 de secţii de votare din judeţ şi-au scos listele electorale din plicurile sigilate şi pe holul Instituţiei Prefectului, unde a funcționat Biroul Electoral Județean Alba, au trecut la numerotarea alegătorilor prezenţi la urne.

ELIT

Oare este normal aşa ceva? Ce fel de organizare a alegerilor este aceasta? Să fim serioşi, asta e curată dezorganizare! Realitatea ne arată că e vorba despre cea mai slabă organizare a unui scrutin electoral de când funcţionează Instituţia Prefectului! Cine are certitudinea că nu au existat nereguli, în această importantă etapă de numerotare, derulată la ceas de noapte, pe holurile prefecturii?

Poate ne răspunde şi nouă Instituţia Prefectului dacă în opinia sa e o situaţie normală ca numerotarea listelor să se facă în aceste condiții. Trist este că nici cei de la Biroul Electoral Judeţean Alba nu au avut vreo reacţie faţă de harababura iscată la ceas de noapte. Chiar dacă era normal ca plicurile cu listele electorale să fie desigilate numai în faţa comisiei, se pare că nimeni nu a mai ţinut seama de nimic. Uite că unde sunt reguli, e şi tocmeală, aşa că, cine mai știe cum s-a făcut numerotarea alegătorilor prezenți la urne? Ultima funcție politică a prefectului Gheorghe Feneșter a fost cea de președinte al Partidului Conservator Alba, al cărui fondator este domnul Dan Voiculescu. (C.B.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

alexandru` 7 noiembrie 2014 at 17:05

Ce pretentii sa ai de la Feneser, un fost militian communist si omul Varanului in judetul Alba. Cine naiba il tine prefect si pe asta?

alexandrubeleşcoi 8 noiembrie 2014 at 18:17

Auzi bă? Măta-l ține, fraiere !!

Apa 7 noiembrie 2014 at 21:10

Haos, la predarea buletinelor de vot si la organizarea privind activitatii post vot la Prefectura Alba. Nu vreu sa spun mai mult decat ca la urmatorul scrutin sa se mobilizeze mai profesionist intrucat lucreaza cu oameni care au fost la sectii de vot timp de aproximativ 20 ore si altii chiari mai mult.

Comentariile sunt oprite