Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În Alba, minivacanţa s-a desfăşurat într-un climat de siguranţă, 250 de polițiști aflându-se zilnic la datorie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 1-7 mai, cu ocazia minivacanţei de 1 Mai şi a sărbătoririi de către creştinii ortodocşi şi greco catolici a Paştelui, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, la nivelul judeţului Alba au acţionat, zilnic, peste 250 de poliţişti ai Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit IPJ Alba, „principalele activităţi desfășurate au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi alte structuri au fost organizaţi în echipaje mixte de ordine şi siguranţă publică în colaborare cu jandarmi şi poliţie locală, au fost zilnic la datorie folosind peste 93 de mijloace auto, astfel că în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice.

În cele 7 zile poliţiştii au constatat un număr total de 67 de infracţiuni, din care 25 de natură judiciară, 41 la regimul circulaţiei rutiere şi una de natură economico – financiară.

De asemenea au fost aplicate un număr total de 1021 de sancţiuni contravenţionale, din care 135 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 28 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor,  835 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, (332 pentru viteză excesivă şi 11 pentru consum de alcool) şi 23 la alte acte normative.

În perioada 01-06.05.2013, au fost înregistrate 8 accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a 3 persoane iar alte 10 au suferit leziuni corporale uşoare. În urma accidentelor produse în această perioadă pe raza judeţului Alba, nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa.

Prin SNUAU 112 au fost înregistrate un număr total de 502 apeluri, din care 305 din mediul urban şi 197 din mediul rural. Prin 260 de apeluri au fost semnalate evenimente care au necesitat intervenţia de urgenţă a poliţiştilor.

În minivacanţa din acest an nu s-au înregistrat evenimente deosebite, fiind una dintre cele mai liniştite şi sigure din ultimii ani.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea