Rămâi conectat

Economie

În Alba, 58,4 la sută dintre contribuabilii care au această obligaţie au depus declaraţia unică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

DGFP Alba informează că până ieri, 23 februarie, cu două zile înainte de termenul limită, au fost depuse 4.193 de declaraţii unice (D112), respectiv 58,4 la sută din totalul declaraţiilor ce trebuie depuse până la 25 februarie. Numărul contribuabililor care au preferat depunerea prin internet este de  234.
Conform evidenţelor fiscale, totalul de contribuabili ce au obligaţia depunerii D112 (angajatori şi asimilaţi acestora) este de 7.187. Dat fiind numărul mare de contribuabili cu obligaţii declarative ce nu au efectuat încă operaţiunile de depunere (4.177), conducerea DGFP Alba a decis suplimentarea numărului de ghişee până la 32 de unităţi, în întreg judeţul. În plus, s-a decis ca în zilele de 24 şi 25 februarie a.c., la toate unităţile ANAF de primire a declaraţiilor să se lucreze în două schimburi, în intervalul orar 8.00 – 20.00, urmând ca, dacă situaţia o cere, programul să fie prelungit şi după orele 20.00, astfel încât să fie înregistrate declaraţiile de la toate persoanele aflate la ghişee. Beneficiul major al declaraţiei unice este un singur formular, în loc de cinci şi un singur ghişeu, în loc de patru.
Având în vedere că depunerea prin internet a declaraţiei unice devine obligatorie, conducerea ANAF a decis stabilirea unei perioade de tranziţie de 6 luni în care administraţia fiscală să preia declaraţiile şi în formă fizică. Astfel, până la data de 1 iulie 2011 contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin internet, fie la ghişeu, în ultima situaţie prezentând Anexa 1 semnată şi ştampilată, celelalte informaţii urmând să fie livrate pe suport electronic (CD). Declaraţia unică cuprinde obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, informaţii care erau furnizate până la implementarea acestui sistem către patru instituţii (ANAF, CNPAS, ANOFM şi CNASS). Contribuabilii care au calitatea de angajator sau entitate asimilată acestuia au început să depună declaraţia din data de 7 februarie a.c., atât prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România, cât şi în format hârtie, semnat şi ştampilat, potrivit legii, însoţit de formatul electronic, la organul fiscal competent. ANAF a pus la dispoziţia contribuabililor un ghid de completare a declaraţiei D112 ce poate fi găsit pe site-ul instituţiei, www.anaf.mfinante. ro.  De asemenea, DGFP Alba acordă îndrumare şi asistenţă la tel. 0258 819 825 şi la toate compartimentele de „Asistenţă contribuabili” din cadrul administraţiilor finanţelor publice municipale şi orăşeneşti. Depunerea prin internet presupune achiziţionarea unui certificat digital calificat de semnătură electronică emis de furnizorii autorizaţi (CertSign, DigiSign sau TransSped) şi înrolarea acestuia la organele fiscale. După data de 1 iulie, depunerea prin internet devine obligatorie. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Banca Transilvania, profit în creștere în anul 2023, cu 20% mai mare față de anul anterior

Unirea Ziarul

Publicat

în

Banca Transilvania, profit în creștere în anul 2023, cu 20% mai mare față de anul anterior În 2023, profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania a marcat o creștere de 20% față de anul anterior, ajungând la 2,98 miliarde de lei. Din această sumă, profitul băncii a fost de 2,49 miliarde de lei, ceea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea