Rămâi conectat

Actualitate

În acest an, 250 de solicitări pentru eliberarea unor documente de la Arhive

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prima jumătate din acest an 250 cereri depuse de persoane fizice sau juridice au fost înregistrate la Serviciul Județean Alba al Arhivelor Statului. În principal, petenţii au solicitat eliberarea de extrase de stare civilă, certificate de vechime în muncă, acte doveditoare de proprietate și certificate de refugiat.

Potrivit șefului instituției, Dana Zecheru, 13 cereri au fost trimise spre soluţionare altor deţinători de documente, pentru 23 cereri au fost solicitate date suplimentare, 106 cereri au avut răspuns pozitiv, iar 89 cereri au avut răspunsuri negative.

”Răspunsurile negative s-au datorat fie faptului că în documentele deţinute de noi nu am regăsit informaţiile solicitate de petenţi (de regulă, pentru dovedirea părăsirii domiciliului în timpul celui de-al doilea război mondial), fie faptului că nu deţinem deloc documentele solicitate (în special pentru state de plată)”, a explicat reprezentantul SJAN.

Pentru soluţionarea cererilor au fost studiate 543 inventare, 1.323 dosare şi registre şi 7 publicaţii. Timpul mediu de răspuns la cereri a fost de 3,86 zile/ cerere, de la data înregistrării.

”Reamintim pe această cale petenţilor că, în conformitate cu Metodologia aprobată de Directorul Arhivelor Naţionale ale României, la depunerea cererilor, trebuie să comunice următoarele date: numele, prenumele şi adresa datele de stare civilă, eventual alte nume purtate anterior; obiectul solicitării; date privind identificarea actului solicitat ( instituţia emitentă, persoana pe numele căreia s-a emis actul, data emiterii, localitatea, eventual numărul actului, etc.); scopul în care se solicită actul; calitatea în care se solicită actul (descendent sau reprezentant legal) în cazul în care petentul nu este titularul actului respectiv. Calitatea se va dovedi prin înscrisuri (acte de satre civilă, certificat de moştenitor, act de proprietate) sau prin declaraţie pe proprie răspundere”, a mai spus Dana Zecheru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea