În 29 iulie, Daimler inaugurează fabrica din Sebeș

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a anunțat că investiţia constructorului german Daimler de la Sebeş va fi inaugurată pe 29 iulie. Potrivit realitatea.net într-o primă etapă, Daimler va avea 300 de angajaţi, cu posibilitatea extinderii locurilor de muncă în următorii doi-trei ani.

Dan Șova îl însoțește pe premierul Victor Ponta în vizita pe care o efectuează în Germania. Aceștia se vor deplasa marţi, în cea a doua zi a vizitei, la Stuttgart, capitala landului german Baden-Wurttemberg, la sediul Daimler, unde se va întâlni cu Andreas Renschler, membru al board-ului concernului. De asemenea, premierul va vizita fabrica Daimler şi se va întâlni cu muncitorii români de la fabrica Cugir, aflaţi la cursuri de perfecţionare.

ELIT

Daimler AG va investi peste 300 de milioane de euro în filiala sa din România, Star Transmission, pentru a servi segmentul de vârf al cererii de cutii de viteze şi componente ale sistemelor de transmisie ale Mercedes, se arăta într-un comunicat al ministrului Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, din 28 mai.

Şova a semnat cu reprezentanţii legali ai Daimler AG, acordul investiţional între Guvern şi constructorul german Daimler. Potrivit comunicatului citat, Dan Şova a asigurat delegaţia germană de faptul că Guvernul României, împreună cu autorităţile locale, vor face toate eforturile necesare pentru asigurarea unui bun climat investiţional, astfel încât compania germană să aibă cele mai bune condiţii pentru a-şi desfăşura şi dezvolta investiţia. Grupul german a luat decizia de a construi noi capacităţi de producţie în România deoarece nu mai putea extinde producţia la Stuttgart.

Star Transmission a fost un partener de încredere pentru uzinele noastre din Germania timp de peste 10 ani. Având în vedere experienţa noastră excelentă cu Star Transmission am preferat să optăm pentru extinderea capacităţilor noastre de acolo”, a declarat directorul uzinei Mercedes de la Untertürkheim, Peter Schabert.

ADEZIUNE PLUS

Subsidiara Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are în prezent aproximativ 800 de angajaţi. Daimler a subliniat că angajaţii din România vor urma un program special de calificare de mai multe luni la uzina de la Untertürkheim.

De asemenea, în funcţie de obţinerea sprijinului Guvernului român, grupul Daimler a informat că intenţionează să înceapă producţia unei noi cutii de transmisii automate la Sebeş, din 2016.

Sursa: realitatea.net

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

gelu 11 iunie 2013 at 11:15

din arhiva ziarului Unirea dec. 2012:Acționarii companiei române-germane Star SC Star Transmission ar putea crea peste 1000 de locuri de muncă la Sebeș se întâlnesc luni, 8 octombrie, la Cugir pentru a da “undă verde” unei investiții de circa 200.000.000 de euro care ar putea crea în zona Sebeș peste 1.000 de noi locuri de muncă. De la 800 de angajați, cât are în prezent societatea a cărui acţionar majoritar este concernul german Daimler AG, s-ar ajunge la finalul investiției la un număr de 2.500 de angajați.

deci pana la urma nu mai sunt mii de locuri de munca…

Status-Quo 11 iunie 2013 at 22:56

Ramane inca ceva de intrebat: cat plateste statul roman, basca onor Primaria Sebes (si fiecare dintre noi) pentru onoarea pe care Daimler ne-o face punandu-si ouale la Sebes, Romania.

Despre asta nu macane nimeni nimic…

Astea-s realitatile pe care nu trebuie sa le stim. Adica cat platim ca sa facem niste locuri de munca. Si daca merita.

alexandru 12 iunie 2013 at 9:21

am o nelamurire: este o investitie noua?halele sunt acolo de anul trecut.despre ce investitie tot vorbeste guvernul?aceasta?vad ca decizia de a cosntrui fabrica la sebes s-a luat in 2011. minte guvernul?poate ma lamureste vreun forumist mai apropiat de investitie.multumesc.

gelu 12 iunie 2013 at 10:00

pai sunt vreo trei hale din care doua sunt cele noi construite anul trecut si din zisele baiatului de la poarta se lucreaza in jumatate dintr-o hala noua si se va lucre pe viitor la capacitatea maxima a halelor singura nelamurire este cate noi locuri de munca vor fi create, portarul era optimist cica 1500-2000:) ar fi bine dar se pare ca vor fi mult mult mai putine, de ordinal a doua sute in urmatorii doi ani.Poate are altcineva mai multe informatii.
sau se construiesc alte hale sau e doar politica de imagine a domnului Ponta? ar fi bine daca s-ar construe si nu este doar un joc de glezne.

Comentariile sunt oprite