Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

În 2020, indemnizația de hrană a bugetarilor se va păstra la nivelul din 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Valoarea indemnizației de hrană de care beneficiază lucrătorii la stat se va păstra anul viitor la nivelul din 2019, reiese dintr-un proiect legislativ al noului Guvern al României.

După cum este precizat în expunerea de motive a unui proiect de act normativ aflat la începutul parcursului său legislativ, anul viitor, indemnizația de hrană va avea aceeași valoare ca în acest an. Proiectul care stabilește, de fapt, plafoanele indicatorilor specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020 a trecut recent de Guvern și se îndreaptă către votul Parlamentului.

Astfel, în 2020, indemnizația lunară de hrană ar urma să se păstreze la valoarea de 346 de lei, valoare utilizată și în acest an. De indemnizație de hrană beneficiază, începând din acest an, lucrătorii la stat precum parlamentarii, angajații ministerelor, angajații consiliilor locale sau orice alți angajați în instituții publice.

Cei 346 de lei reprezintă, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018, valoarea brută a indemnizației de hrană, aceasta fiind asimilată salariilor, adică se datorează impozit și contribuții obligatorii pentru ea, fapt ce duce la diminuarea cuantumului primit, de fapt, de bugetari.

Totodată, în nota de fundamentare a proiectului legislativ se vorbește și de eliminarea mecanismului plății defalcate a taxei pe valoarea adăugată (split TVA), creșterea nivelului accizei totale pentru țigarete, interzicerea cumulării pensiei cu salariul din instituțiile publice și asigurarea a 2% din produsul intern brut pentru apărarea țării.

Atenție! Măsura menținerii valorii indemnizației de hrană la nivelul din acest an trebuie trebuie să fie propusă în mod concret printr-un proiect de act normativ și adoptată de legiuitor pentru ca ea să producă efecte juridice.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17 mai 2024: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Rafale de 55…65 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 mai 2024: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Rafale de 55…65 km/h Meteorologii ANM au emis vineri, 17 mai 2024, o avertizare cod galben de vânt puternic valabilă până la ora 23.00 în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea