Rămâi conectat

Sport

În 15 şi 16 februarie, Cupa “Andrei Tanţoş”, ediţia a doua *CSŞ Câmpeni – rezultate bune în competiţiile naţionale de schi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Andrei Tantos5Cupa “Andrei Tanţoş” la schi alpin continuă şi în acest an, cu ediţia a doua (15 şi 16 februarie, la Arieşeni, pe pârtia Vârtop 2), în memoria multiplului campion naţional la schi alpin, pe care l-au avut munţii Apuseni, ani de-a rândul şi care a decedat în vara 2012, în urma unui teribil accident rutier. La ediţia întâi, anul trecut, la Abrud, sportivii clubului CSŞ Câmpeni au obţinut mai multe clasări pe podium, 8 la număr, din care un loc întâi, 3 locuri secunde şi 4  locuri trei.

Schiorii de la CSŞ Câmpeni au rezultate notabile şi la nivel naţional. În anul competiţional precedent sportivii Dan Moldovan şi Bogdan Podaru au urcat pe podium, atât la Campionatele Naţionale, cât şi la Campionatele Naţionale Şcolare: *Dan Moldovan: locul 2  la slalom; locul 2 şi 4 la slalom uriaş, cu 5  puncte la slalom şi 30,78 puncte la slalom uriaş;  *Bogdan Podaru: locul 3 la slalom, locul 3 şi 4 la slalom uriaş, cu 28,72  puncte la slalom şi 28,64 puncte la slalom uriaş (cei doi au fost premiaţi la Gala Sportului Judeţean 2013 pentru rezultate deosebite).

În funcţie de punctele acumulate (cel care are cele mai puţine este cel mai valoros schior, iar restul primesc un număr de puncte în funcţie de evoluţia lor faţă de cel mai bine clasat, pentru fiecare concurs în parte), sunt selectaţi şi cei mai buni sportivi care participă la concursurile FIS, Campionatele Mondiale de Juniori sau Camp-urile de pregătire în străinătate, Dan Moldovan reuşind anul acesta să prindă două camp-uri de pregătire: unul la Innsbruck în Austria, iar altul la Duved în Suedia, însoţit de antrenorul său Tiberiu Tanţoş. El va participa, la finele lunii februarie, 26 februarie – 6 martie 2014 şi la Campionatele Mondiale de Juniori care se desfăşoară la Jasna în Slovacia. “Chiar dacă Andrei nu mai este printre noi, încercăm în continuare să facem performanţă, să aducem prestigiu clubului, judeţului, aşa cum am obişnuit ani la rândul, dar şi pentru a nu pierde notorietatea pe care a câştigat-o această zonă prin intermediul acestui sport. Îmi aduc aminte cu mândrie că la ultimul Campionat Naţional, la Azuga în 2012, la care a participat şi Andrei, la categoria juniori mari, tot podiumul a fost ocupat cu sportivii clubului CSŞ Câmpeni, fiind o premieră în România: Andrei Tanţoş locul I, Dan Moldovan locul II şi Bogdan Podaru locul III, aceasta fiind ultima poză a lui Andrei pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, alături de camarazii săi”, a declarat tatăl şi antrenorul regretatului schior. Cupa “Andrei Tanţoş” de anul acesta, ediţia a II-a, este trecută în Calendarul Compeţional pentru schi şi a fost mutată din pricina lipsei zăpezii, de la Abrud la Arieşeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea