Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În 13 mai, cercetașii din Alba Iulia organizează o nouă ediție a Festivalului Luminii – Mii de ”gulguțe” vor lumina feeric zona Obelisc și Poarta a III-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 13 mai 2017 Cercetașii din Centrul Local Axente Sever Albă Iulia organizează încă o dată Festivalul Luminii și invită albaiulienii pentru câteva ore, să redescopere împreună cu ei frumusețea lucrurilor mărunte. Locația Festivalului este Zona Obelisc – Poarta a 3-a , iar evenimentul v-a avea loc începând cu ora 19.00.

Echipa de organizare a festivalului, din acest an, este formată din tineri cercetași, elevi de liceu. Aceștia  și-au propus să reușească să aducă zâmbetul pe buzele a cât mai mulți albaiulieni, să ofere momente de neuitat și bineînțeles cel mai frumos Festival al Luminii de până acum.

Festivalul va dura aproximativ 3 ore, de la momentul aprinderii ”gulguțelor” și până la stingerea și strângerea lor. Cercetașii ne invită să îi acompaniem începând cu ora 19.00 în zona Festivalului unde ne așteaptă cu ateliere de realizat propriile ”gulguțe”, un atelier de noduri cercetășești – în special nodul prieteniei, dar și la un schimb de cărți – unde pentru a putea lua o carte, este necesar să aducem una cu noi, și să facem schimb.

Cercetașii au pornit Festivalul Luminii în 2010 în spaţiul din faţa Universităţii „1 Decembrie” pe care l-au decorat cu peste 2000 de gulguţe, „televizoare” din carton cu poze de la diverse activităţi şi cu cel mai important ingredient, „bucuria lucrurilor mărunte”. Ca activităţi desfăşurate în cadrul festivalului au inclus artă teatrală și cântece de chitară. Întreaga acţiune a fost pusă în mişcare de un grup de doar 50 de cercetaşi.

Festivalul Luminii s-a desfășurat pentru a doua oară în Alba Iulia, în 2011, de data aceasta în Cetatea Alba Carolina, la poarta a III-a a Cetății, lăudându-se cu un total de peste 4000 de gulguțe, tot atâtea lumânări aprinse. Au păstrat de atunci locația pentru priveliște și pentru istorie.

Ideea a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an,cu denumirea de Festivalul Luminii, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe grupuri locale.

Festivalul Luminii este un eveniment național, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2017, festivalul ajunge la cea de-a 13-a ediție, și se va desfășura la nivel național începând cu luna mai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică, în mai multe localități, în intervalul 6-12 mai 2024. Intreruperile programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1 09/05/2024 MIRASLAU, Sat principala PARTIAL 09.00-16.00 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea