Rămâi conectat

Actualitate

Împrumut de 200 de milioane de euro, aprobat de Guvern, pentru sistemul de învățământ secundar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Executivul a aprobat miercuri, 28 ianuarie, contractarea de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare a unui împrumut de 200 de milioane de euro în vederea finanțării implementării Proiectului privind învățământul secundar.

Citeşte şi: modele de subiecte bacalaureat 2015

„Proiectul are scopul să contribuie la îmbunătățirea tranziției de la sistemul educațional secundar superior la cel terțiar și creșterea gradului de absolvire a primului an de învățământ superior. Beneficiari ai proiectului vor fi toate liceele din învățământul de stat cu rată scăzută de absolvire a școlii sau de promovare a examenului de bacalaureat, precum și universități din sistemul de stat”, precizează sursa citată.

Proiectul, structurat pe trei componente, vizează, între altele, „intervenții la nivelul liceelor și intervenții sistemice care vor consta în granturi, asistență tehnică, instruire și bunuri” pentru realizarea mai multor activități: „acordarea unor ore de remediere, meditații, consiliere, orientare profesională, activități extracurriculare, vizite de documentare, participări la competiții, rețele intrașcolare, stagii de formare, achiziții de bunuri”.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea