Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

Impozitele din România la jocurile de noroc – Ce trebuie să știi înainte să faci o primă investiție? (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Jocurile de noroc sunt o activitate destinată timpului liber, ele fiind o sursă de distracție. Deși sunt un hobby apreciat foarte mult, presupun la un moment dat investiții, dacă vrei să obții premii în bani reali. Înainte să alegi un cazino unde să-ți desfășori activitatea, înainte să faci o depunere, este extrem de important să fii cât mai informat.

Un prim aspect pe care este bine să îl ai în vedere, este legat de operatorul unde vei juca, iar al doilea, taxele care trebuie achitate statului, în urma câștigurilor pe care le vei obține. Chiar dacă gambling-ul nu garantează premii și depinde totul de noroc, la un moment dat, cel mai probabil, vei primii premii în bani, pe care vei dori să le și retragi.

Ce trebuie neapărat să știi despre impozitele aplicate câștigurilor din jocuri de noroc, în România?

Există sume pe care ai datoria să le plătești, deoarece aceste câștiguri sunt o sursă (instabilă) de venit. Începând din 2021, ele sunt direcționate din câștigul tău, direct de cazino, către ANAF. Această schimbare legislativă de la începutul anului este foarte avantajoasă pentru jucători, deoarece nu mai sunt nevoiți să facă drumuri, nu mai trebuie să facă diverse calcule.

Acest lucru este valabil pentru orice cazino licențiat, pentru orice tip de joc de noroc, inclusiv când este vorba de impozit la Euromillions sau alte loterii, pentru jocuri cazino sau pariuri live. Dacă vrei să îți faci câteva calcule pentru a știi cam ce sumă ți-ar rămâne să retragi, poți face asta simplu, clasic sau cu ajutorul unui calculator special disponibil online.

Cât îți este oprit din câștigul la cazino, de către statul român?

Procentul perceput variază puțin, în funcție de suma pe care ai câștigat-o. Există 3 intervale în care te poți încadra:

  • Câștiguri mai mici sau egale cu 66.750 RON– 1% din sumă.
  • Câștiguri mai mari de 66.750 RON și mai mici sau egale cu  445.000 RON– 667.5 RON (adică 1% din primul prag) + 16% din suma rămasă între cât ai câștigat și 66.750 RON (adică primul prag).
  • Câștiguri mai mari de 445.000 RON– 667.5 RON (adică 1% din primul prag) + 60,520 RON (16% din diferența dintre al doilea și primul prag) + 25% din suma rămasă între cât ai câștigat și al doilea prag, adică 445.000 RON.

În funcție de intervalul în care este încadrată suma obținută de tine, îți va fi perceput comisionul aferent. Faptul că nu mai ești nevoit să stai la coadă, să faci mai multe calcule și să stai cu teama că ți-a scăpat ceva, reprezintă plusuri majore, cel puțin pentru unii jucători.

Cel mai adesea, operatorii de jocuri de noroc nu percep taxe din câștigurile tale. Cu toate acestea, trebuie ținut cont că unele procente pot fi oprite de către partenerii terță, de exemplu atunci când alegi o anumită metodă de plată. Un exemplu este realizarea unor tranzacții bancare, unde unitatea bancară oprește de cele mai multe ori, o anumită taxă.

Pentru a știi toate costurile, consultă specificațiile pe care le are fiecare modalitate de plată. De asemenea, ține cont că premiile tip cadouri în bani, nu pot fi retrase direct, ci ele impun condiții de rulaj. Dacă citești regulamentul și mențiunile din Termeni și Condiții, vei avea toate informațiile de care ai nevoie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor, celebrată din 1977, în întreaga lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor, celebrată din 1977, în întreaga lume Începând din 1977, în fiecare an, la data de 18 mai sau în jurul acestei date, muzeele din întreaga lume sunt invitate să celebreze Ziua internaţională a muzeelor. Evenimentele şi acţiunile organizate cu acest prilej durau întreaga zi, un weekend sau chiar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea