Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Impozite pentru case: Românii ar putea plăti sume mai mari pentru locuințe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Impozite pentru case: Românii ar putea plăti sume mai mari pentru locuințe

Impozitele pentru locuințe ar urma să fie mai mari începând cu anul viitor. Executivul trebuie să facă analiza până la finalul anului, analiza este asumată la Bruxelles în Planul Național de Redresare și Reziliență.

De exemplu, Guvernul dorește să dea posibilitatea ca impozitele pentru prima casă să fie majorate de către autoritățile locale la coeficientul maxim.

În cazul celei de-a doua case, Guvernul se gândește să introducă un plafon care, dacă este depășit, impozitul să fie majorat. De exemplu, dacă valoarea casei depășește 100.000 de euro, impozitul să poată crește.

Dacă o persoană deține și a treia casă, aici va fi stabilit un alt plafon care, dacă va fi depășit, cota de impozit va fi și mai mare.

”2023 va fi un an de criză, asta este absolut sigur. În anii de criză nu se fac astfel de modificări de impozite, dar dacă este cuprins în PNRR, nu avem ce face, va trebui să îl aplicăm.

În teorie ar trebui ca la nivel local să se obțină mai mulți bani. Trebuie să spunem foarte clar că taxele și impozitele locale au fost stabilite la un nivel foarte mic, ceea ce a făcut ca organizațiile care lucrează la nivel local să aibă mari dificultăți bugetare.

Impozitele și taxele care s-au mărit și vreau să vă dau exemplu taxele pentru locurile de parcare, care s-au mărit cam de 10-12 ori, deci plafonul acela nu știu cum funcționează, dar trebuie să treacă prin niște examenele ale consiliilor locale care nu știu dacă au trecut sau nu, pentru că cel puțin la nivelul Bucureștiului taxele diferă foarte mult de la un sector la altul chiar dacă au crescut foarte mult”, a declarat Mircea Cosea, profesor de economie, la Antena 3.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea