Rămâi conectat

Ştirea zilei

Impozitarea pensiilor 2022: De ce unele pensii majorate nu au adus pensionarilor veniturile așteptate?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Impozitarea pensiilor 2022: De ce unele pensii majorate nu au adus pensionarilor veniturile așteptate?

Majorarea pensiilor în 2022 a reprezentat, inițial, un motiv de bucurie, dar acesta s-a spulberat după impozitare pensiilor. Dacă un pensionar primea înainte de majorare 1.992 lei. După majorare, același pensionar a primit 2.191 lei, însă ce a depășit 2.000 de lei a fost impozitat automat de stat.

Citește și: Impozitarea pensiilor 2022: Calcul CASS și impozit pensie

Citește și: Pensii 2022, NOUTĂȚI de ultimă oră: Legea pensiilor ar urma să fie modificată datorită PNRR

Astfel câștigul efectiv după majorarea pensiilor a fost, de fapt, mult mai puțin decât unii pensionari s-ar fi așteptat. Situația a fost comentată, miercuri seară, la Antena 3, de ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Știți foarte bine că atunci când PSD a fost în mandatul trecut la guvernare, și am avut onoarea să fie ministru și atunci, noi am ridicat acel prag de impozitare de la 1.050 la 2.000 de lei și am scăzut impozitul pe venit de la 16 la 10%. Dar, doar acea diferență care depășește 2.000 de lei.

Citește și: Recalcularea pensiilor. O noua FORMULĂ de CALCUL a pensiilor va fi elaborată de Guvern

Ce e după virgulă legea spune că atunci când trebuie să dai cetățeanului e în favoarea lui, dar și când trebuie să iei acest impozit îi dai tot în favoarea lui, deci a rămas la 19 lei. Deci, acești 19 lei sunt impozitul pe venitul de pensii aferent sumei de peste 2.000 de lei”, a spus ministrul Marius Budăi, în emisiunea „Subiectiv” moderată de Răzvan Dumitrescu.

Legea pensiilor şi a salarizării va intra în analiză pentru ca toţi beneficiarii din sistemul social să ajungă la un echilibru. În acest context, se va elabora o nouă formulă pentru recalcularea pensiilor, în 2022. Conform celor declarate de Ministrul Muncii, Marius Budăi, în trecutul apropiat, pe tema salariilor și a pensiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea