Ilie Bolojan, zis și făcut: Consilierii judeţeni au votat reducerea la jumătate a angajaţilor din aparatul propriu al CJ Bihor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Noua organigramă a aparatului propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor va fi redusă cu 50% din cea existentă, începând cu data de 1 decembrie, au hotărât, joi, cei 22 de consilieri judeţeni ai partidului PNL – majoritari – în prima şedinţă ordinară din acest mandat, sub conducerea lui Ilie Bolojan.

Consilierii PSD şi UDMR au votat împotrivă şi au propus, în luările de cuvânt ale liderului PSD, Ioan Mang, Felix Cozma şi Borsi Loránt, amânarea şi „evaluarea” restructurării aparatului propriu al instituţiei, punând chiar sub semnul întrebării legalitatea unor asemenea măsuri, scrie agerpres.ro.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit proiectului publicat pe site-ul instituţiei şi votat în plen, noua organigramă va avea 97 de posturi. În schema anterioară, erau 194 de posturi în organigramă, din care 174 erau efectiv ocupate.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Secretarul judeţului, Carmen Soltănel, a precizat că toate formalităţile legale au fost îndeplinite pentru modificarea organigramei.

Preşedintele CJ, Ilie Bolojan a vorbit detaliat despre supradimensionarea aparatului propriu al instituţiei, comparat cu cel al Primăriei Oradea, precum şi despre anomaliile pe care le-a descoperit: structuri paralele dintre care una – Direcţia Social-Comunitară Bihor – a fost chiar desfiinţată în şedinţa de CJ, „o devălmăşie” la fonduri europene şi altele.

„Locurile de muncă trebuie apărate, dar nu ale celor care nu muncesc. Aceşti bani în loc să se ducă pe investiţii, sunt tocaţi de oameni care nu-şi justifică locul de muncă”, a spus Ilie Bolojan în plen.

El a menţionat că „s-au creat nişte sisteme de tip satelit în jurul CJ în care sunt zeci de angajaţi”, dând şapte exemple cu un total de 76 de angajaţi, plătiţi, direct sau indirect, de CJ. La Euroregiunea Bihor-Hajdu Bihar, unul dintre şefi avea salariu de 9.400 de lei, altul 7.900 de lei, a exemplificat Bolojan.

„Îmi asum răspunderea că această evaluare a fost făcută în mod corect. Cei care sunt mai mulţi pe post vor da concurs. Cu această reorganizare, vă asigur că Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine decât până acum”, a mai spus Bolojan.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419