Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Societate

Iepuraşul de Paşti a găsit calea spre 90 de copii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

De Sfintele Paşti, tinerii liberali din Sebeş au desfăşurat cea de-a doua campanie a proiectului „Dăruind vei dobândi” a cărui menire este aceea de a aduce un zâmbet pe feţele copiilor vulnerabili din oraşul Sebeş.
Sprijiniţi de organizaţiile PNL şi OLF Sebeş şi de grupul media „Români în UK” din Marea Britanie, tinerii liberali au oferit 90 de cadouri de Paşti copiilor care sunt în îngrijirea organizaţiei „Trebuie”, a Aşezământului Social „Sfântul Gheorghe”, Bisericii Greco Catolice din cartierul Mihail Kogălniceanu. Au fost de asemenea incluse în această campanie umanitară 15 familii cu o situaţie precară cărora tinerii liberali le-au adus o bucurie prin darurile oferite.
Proiectul umanitar „Dăruind vei dobândi” a fost iniţiat în luna decembrie 2010 de către preşedintele TNL Sebeş Radu Cristian şi directorul grupului media din Marea Britanie „Români în UK”, Cristina Irimie. Scopul acestui proiect este de a facilita relaţia dintre membrii comunităţii locale şi de a ajuta tinerii din Sebeş să înţeleagă care este rolul responsabilităţii sociale.
Despre cea de-a doua campanie umanitară a proiectului „Dăruind vei dobândi”, preşedintele TNL Sebeş, Radu Cristian a declarat: „Vom continua aceste campanii deoarece avem responsabilitatea morală de a fi alături de cei vulnerabili din societatea noastră şi pentru că fiecare dintre noi, tinerii liberali, dorim să aducem un zâmbet pe feţele celor uitaţi de soartă. Îi îndemnăm de asemenea pe cetăţenii municipiului Sebeş să ni se alăture în acest proiect”.
Cristina Irimie, din partea „Români în UK” spune că „Dăruind vei dobândi” a dărâmat miturile locale şi naţionale prin încercări şi voinţă, deoarece responsabilitatea socială nu are graniţe şi nu dispare la intrarea în România, aşa cum se afirmă deseori. „Sebeşul nu este un mic oraş cenuşiu unde lumea crede că nimic nu poate fi schimbat şi nu se va implica în proiecte umanitare pentru că nu crede în aşa ceva. Sebeşul are un tineret care poate schimba mentalitatea şi care are puterea de a sensibiliza opinia publică. Comunităţile se construiesc în timp iar rolul nostru în comunitatea locală îl dobândim dăruind şi implicându-ne activ în asemenea proiecte.”
Tinerii liberali din Sebeş au organizat această campanie implicându-se personal în strângerea de fonduri. Campania s-a încheiat în Vinerea Mare prin vizitele făcute la cei 90 de copii şi 15 familii care au beneficiat de darurile primite.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Florile de salcâm – mai mult decât frumos mirositoare!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florile de salcâm – mai mult decât frumos mirositoare! Sfârșitul primăverii se apropie și ne îndreptăm cu pași repezi către o vară călduroasă. În această perioadă suntem răsfățați de mirosul salcâmilor care au înflorit și ne încântă privirea în parcuri și păduri. Florile sale dulci şi parfumate sunt locul favorit de întâlnire al albinelor, care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea